DCNews Lifestyle Retete Cum se face GEMUL de PRUNE. Cea mai bună rețetă. Îți iese garantat!

Cum se face GEMUL de PRUNE. Cea mai bună rețetă. Îți iese garantat!

Ingrediente

- 2 kg prune

- 800 g zahăr

- zahăr vanilat sau esenţă de vanilie (opţional)

Cum se prepară

Se spală şi se curăţă prunele de sâmburi şi de codiţe. Se pun la frigider, la rece, pentru 2-3 ore. Într-o cratiţă (cu fundul mai gros) se pun prunele şi se presară deasupra zahărul împreună cu zahărul vanilat ori esenţa de vanilie, potrivit retete.unica.ro. După ce au stat la rece 2-3 ore, se pun la fiert, la început la foc mare, apoi la foc potrivit. Se amestecă folosind o lingură de lemn să nu se prindă de cratiţă, insistând mai mult pe fundul vasului.

Gemul de prune se lasă la fiert până când se leagă. Poți face testul într-o farfurie: dacă gemul se desface ușor în bucățele mici, înseamnă că nu este suficient fiert. Când gemul a fiert, acesta se pune fierbinte în borcane curate și sterilizate. Borcanele se închid ermetic şi se lasă 5 minute cu capul în jos, după care se lasă la răcit şi apoi pot fi aşezate în cămară.

Vezi și: Cum faci cea mai bună TURTĂ DULCE de CASĂ. Rețeta românească adorată de întreaga familie

Știri similare din categoria Retete Vezi toate articolele