Ingrediente
-3 pahare de apă
-3/4 cană de cafea măcinată grosier
-1/4 cană cardamom măcinat mai grosier
-1/4 linguritță de şofran (opţional)
Cum se prepară
Se cumpără de preferinţă cafea verde iemeneza, se prăjeşte în cuptor, apoi se macină mai grosier. Se pune apă la fiert într-un vas metalic şi când fierbe se adaugă cafeaua şi cardamomul, scrie gustos.ro. Se fierbe la foc mic cca 30 de minute pentru a deveni concentrată.
Se păstrează în termosuri speciale pentru a rămâne fierbinte. Se ia de pe foc, în termos se pune o lingură de cardamom măcinat şi se toarnă cafeaua. Se serveşte foarte fierbinte în cănuţe speciale (fără toartă). Cănuţa se umple pe jumătate.
Vezi și: Cum faci cafea nemțească. Este un adevărat deliciu!
Gogoși italiene din aluat de pizza. Sunt absolut demențiale. Încearcă și tu rețeta de "Zeppole"!