DCNews Lifestyle Retete Compot de struguri. Rețeta delicioasă de sezon. Să nu-ți lipsească din cămară, la iarnă!

Compot de struguri. Rețeta delicioasă de sezon. Să nu-ți lipsească din cămară, la iarnă!

Ingrediente

- 800 g zahăr
- 2 litri apă
- 6 kg struguri

Cum se prepară

Boabele se desprind de pe ciorchine, se spală şi se repartizează în borcane. Apa şi zahărul se fierb şi, după ce s-a dizolvat zahărul, se trage vasul de pe foc. Se lasă să se răcească.

Se toarnă peste strugurii din borcan, se astupă borcanele şi se fierb la bain-marie pentru 20 de minute. Iarna, se desface borcanul, iar siropul se diluează cu apa, după gust, şi se mai fierbe un clocot, potrivit retete.unica.ro.

Știri similare din categoria Retete Vezi toate articolele