DCNews Lifestyle Retete Clătitele cu ceapă, o alternativă excelentă pentru micul dejun

Clătitele cu ceapă, o alternativă excelentă pentru micul dejun

Clătitele cu ceapa, o alternativa excelentă pentru micul dejun. Sursa foto: freepik.com

Clătitele cu ceapă sunt o altă opțiune pentru un mic dejun copios. Aceste clătite cu ceapă sunt subțiri și conțin puțin ulei. Servește-le la micul dejun sau la prânz, deoarece vor fi pe placul tău și al întregii familii.

Ingrediente pentru 9 porții:

ouă - 2 bucăți,

ceapă uscată - 1 bucată,

făină de grâu - 100 grame,

lapte  - 200 ml,

apă clocotită - 50 ml,

zahăr - 1/2 lingură, 

sare - 1/3 linguriță,

ulei rafinat de floarea soarelui - 30 ml,

ceapă verde - 10 grame.

 

Modul de preparare

Ceapa curățată de coajă se taie și se pune în bolul unui blender. Adaugă și ceapa verde spălată și mixează-le. Apoi pune, în paharul blenderului, ouăle, laptele, zahărul și sarea. Bate totul la viteza medie, timp de 30-40 de secunde.

Supă delicioasă de nuci. Rețeta este rapidă și ușoară. Te vei îndrăgosti pe loc de gustul original

Se toarnă amestecul obținut într-un bol adânc, se adaugă uleiul, apa clocotită, făina și se amestecă totul cu un tel.

Clătite indiene cu orez cu cartofi. Începe ziua cu un mic dejun sățios și echilibrat

Încinge bine o tigaie și unge-o cu ulei. Se toarnă aluatul cu un polonic și clătitele se prăjesc, timp de 20-30 de secunde, pe fiecare parte.

Macrou suculent, copt în cuptor. O rețetă simplă și delicioasă

Servește clătitele cu ceapă cu smântână sau cu sosul preferat. Pregătește un mic dejun delicios cu atmosferă! Poftă bună!

Știri similare din categoria Retete Vezi toate articolele