DCNews Lifestyle Retete Ciorbă de perișoare. Rețeta autentică

Ciorbă de perișoare. Rețeta autentică

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Ingrediente

3 morcovi
1 lingura făină
100 g orez bob rotund
1 ceapă
600 g carne tocată

Pentru perişoare

1 litru zeamă de varză sau castraveţi în saramură
2 roşii în bulion
2 linguri ulei
1 ceapă
1 ardei gras verde
1/2 ţelină mică
1 rădăcină pătrunjel
praf de sare
2 ouă
1/2 legătură pătrunjel

Cum se prepară

Toate zarzavaturile pentru ciorba de perișoare se curăţă, se toacă mărunt sau se trec prin răzătoare. Se pun la călit în oala în care va fierbe ciorba. După ce s-au înmuiat, se pun la fiert în apă cu sare.

Între timp, pentru perişoare se amestecă toate ingredientele. Se pune la călit ceapa, apoi se adaugă orezul (prefiert). Se lasă pentru un minut pe foc, după care se adaugă apă și se lasă să clocotească pentru câteva minute, potrivit retete.unica.ro.. Carnea tocată se amestecă cu orezul, oul, verdețurile tocate, sare și piper. Apoi, între palmele umezite se formează mici perişoare.

Odată ce legumele sunt fierte, se pun perişoarele una câte una, cu grijă şi zeama cu care se acreşte. Se lasă la fiert aproximativ 10 minute până ce perişoarele se ridică la suprafaţă. Ciorba de perişoare se gustă de sărat şi acru, se trage de pe foc şi se pune pătrunjelul fin tocat.

Știri similare din categoria Retete Vezi toate articolele