DCNews Lifestyle Retete CINCI rețete delicioase de ciocolată caldă pentru zilele geroase

CINCI rețete delicioase de ciocolată caldă pentru zilele geroase

pixabay.com

Fie că preferi gustul clasic al ciocolatei, o combinație dulce-sărată sau o notă picantă de chili, aceste rețete sunt perfecte pentru a adăuga un strop de confort și savoare în zilele reci de iarnă. Descoperă cinci rețete de ciocolată caldă care îți vor încânta papilele și îți vor aduce un zâmbet pe față!

1. Ciocolată caldă clasică

Ingrediente:

2 căni de lapte

50 g ciocolată neagră

1 lingură de zahăr (opțional, în funcție de preferință)

1/2 linguriță de extract de vanilie

Frișcă bătută (pentru servire)

Mod de preparare:

Într-o cratiță mică, încălzește laptele la foc mic, fără să-l lași să fiarbă. Adaugă ciocolata ruptă bucăți și amestecă până când se topește complet. Îndulcește cu zahăr, dacă vrei, și adaugă vanilia. Toarnă în cană și adaugă frișcă bătută deasupra.

2. Ciocolată caldă cu caramel

Ingrediente:

2 căni de lapte

100 g ciocolată cu lapte

2 linguri de sos de caramel

1/4 linguriță de sare de mare (pentru un gust sărat-dulce)

Frișcă (pentru servire)

Mod de preparare:

Încălzește laptele într-o cratiță și adaugă ciocolata ruptă în bucăți. Amestecă până când ciocolata se topește complet. Adaugă sosul de caramel și sarea de mare și amestecă bine.Toarnă ciocolata caldă în cană și servește cu frișcă deasupra.

3. Ciocolată caldă cu mentă

Ingrediente:

2 căni de lapte

50 g ciocolată neagră

1 linguriță de esență de mentă

1 lingură de zahăr

Frunze de mentă proaspătă (pentru decor)

Mod de preparare:

Încălzește laptele la foc mic. Adaugă ciocolata și amestecă până când se topește complet. Adaugă zahărul și esența de mentă. Toarnă în cană și decorează cu frunze de mentă proaspătă.

Rețetă pentru prăjitura Portokalopita, o specialitate grecească. E aromată, cu o textură pufoasă asemănătoare unui sufleu de portocale

4. Ciocolată caldă cu scorțișoară

Ingrediente:

2 căni de lapte

50 g ciocolată cu lapte

1/2 linguriță de scorțișoară

1 linguriță de zahăr brun

1/4 linguriță de vanilie

Mod de preparare:

Încălzește laptele într-o cratiță. Adaugă ciocolata și amestecă până când se topește complet. Adaugă scorțișoara, zahărul brun și vanilia. Toarnă în cană și, dacă dorești, poți presăra puțină scorțișoară deasupra.

5. Ciocolată caldă cu chili (pentru iubitorii de gusturi picante)

Ingrediente:

2 căni de lapte

50 g ciocolată neagră

1/4 linguriță de pudră de chili

1 lingură de miere

1/2 linguriță de vanilie

Mod de preparare:

Într-o cratiță, încălzește laptele. Adaugă ciocolata și amestecă până când se topește complet. Adaugă pudra de chili, mierea și vanilia și amestecă bine. Toarnă în cană și servește. Această variantă cu chili oferă un gust interesant și picant care te va încălzi în zilele reci!

3 reţete cu pește

Știri similare din categoria Retete Vezi toate articolele