DCNews Lifestyle Retete Ceapă cu ton. Rețeta italiană de Cipolle tonnate. Este delicioasă!

Ceapă cu ton. Rețeta italiană de Cipolle tonnate. Este delicioasă!

 Ingrediente

 400 g ceapă roșie
 1 conservă de ton în ulei (aproximativ 200 de g ton scurs de ulei)
 70 g maioneză
 4 bucăți anșoa
 6 capere sărate
 pătrunjel
 sare și piper după gust
 2 linguri oțet

Cum se prepară

Ceapa se taie rondele groase de 1 cm. Fierbe puțină apa într-o tigaie alături de oțet. Adaugă ceapa și gătește timp de 4 minute până începe să se înmoaie, potrivit retete.unica.ro. În timp ce ceapa se gătește, prepară sosul de ton.

Desărează caperele spălându-le cu puțină apă rece. Într-un robot de bucătărie sau un blender adaugă anșoa și tonul scurs de ulei. Pasează timp de 1 minut sau până când compoziția devine fină și omogenă.

Adaugă maioneza peste sos și amestecă cu o lingură. Adaugă și ceapa gătită și răcită, având grijă să nu rupi rondelele de ceapă. Servește preparatul decorat cu pătrunjel tocat.

Știri similare din categoria Retete Vezi toate articolele