Ingrediente
400 g ceapă roșie
1 conservă de ton în ulei (aproximativ 200 de g ton scurs de ulei)
70 g maioneză
4 bucăți anșoa
6 capere sărate
pătrunjel
sare și piper după gust
2 linguri oțet
Cum se prepară
Ceapa se taie rondele groase de 1 cm. Fierbe puțină apa într-o tigaie alături de oțet. Adaugă ceapa și gătește timp de 4 minute până începe să se înmoaie, potrivit retete.unica.ro. În timp ce ceapa se gătește, prepară sosul de ton.
Desărează caperele spălându-le cu puțină apă rece. Într-un robot de bucătărie sau un blender adaugă anșoa și tonul scurs de ulei. Pasează timp de 1 minut sau până când compoziția devine fină și omogenă.
Adaugă maioneza peste sos și amestecă cu o lingură. Adaugă și ceapa gătită și răcită, având grijă să nu rupi rondelele de ceapă. Servește preparatul decorat cu pătrunjel tocat.