Ingrediente
- 1 kg și jumătate cartofi roșii
- 300 g maioneză
- 120 g smântână dulce
- 5 ouă fierte tocate
- 1 castravete murat tăiat cubulețe mici + 2 lingurițe de zeamă
- 1 lingură muștar
- 1 lingură oțet alb
- 1/2 linguriță sare
- 1/2 linguriță zahăr
- 1/2 linguriță piper
- 2-3 tulpini de țelină tocate
- 1 ceapă roșie medie cubulețe
- 2 cepe verzi tocate (opțional)
- 1 ardei gras mic, tocat mărunt
- 1/2 ardei roșu tocat mărunt
Cum se prepară
Pune la fiert cartofii roșii până se înmoaie ușor (între 8-15 minute trebuie să îi ții pe foc. Cartofii mai mari fierb mai greu spre deosebite decât cei mai mici. După ce i-ai scurs bine de apă și s-au răcit, pune-i la frigider.
Între timp, într-un vas mare amestecă maioneza de casă cu smântâna dulce, muștarul, oțetul, castravetele murat tocat mărunt (și cu cele 2 lingurițe de zeamă de la el). Amestecă bine pentru a se combina perfect aromele. Asezonează cu zahăr, sare și piper și amestecă bine. Adaugă restul de ingrediente (fără cartofi, momentan) și amestecă iar. Compoziția trebuie bine amestecată pentru a te asigura că aromele sunt perfect pătrunse.
Scoate cartofii din frigider și taie-i cubulețe. Adaugă cartofii peste restul de ingrediente, amestecând ușor ca să nu se sfărâme cartofii. Acoperă și dă la rece până la servire.
Image by KamranAydinov on Freepik