DCNews Lifestyle Retete Cea mai bună rețetă de cheesecake de lămâie fără coacere

Cea mai bună rețetă de cheesecake de lămâie fără coacere

Sursa: Freepik

Ingrediente

Pentru cheesecake:

  • 280 ml smântână pentru frișcă;
  • 250 g cremă de brânză;
  • 100 g biscuiți digestivi;
  • 100 g zahăr pudră;
  • 40 g unt;
  • sucul și coaja rasă de la două lămâi.

Pentru decor:

  • 75 ml smântână pentru frișcă;
  • patru felii de lămâie.

Echipament necesar

  • formă de tort cu fund detașabil;
  • hârtie de copt;
  • pungă pentru ornat cu duză în formă de stea.

Instrucțiuni

Pregătirea bazei:

Tapetează baza formei de tort cu hârtie de copt. Topește untul într-o cratiță pe aragaz. Zdrobește biscuiții digestivi până devin pesmet fin și amestecă-i cu untul topit. Pune amestecul de biscuiți în forma de tort și nivelează-l cu spatele unei linguri. Pune forma la frigider cât timp pregătești restul cheesecake-ului.

Pregătirea cremei:

Rade fin coaja lămâilor și stoarce sucul până obții aproximativ cinci lingurițe. Pune smântâna pentru frișcă într-un bol și bate-o până se formează vârfuri moi. Adaugă crema de brânză, zahărul pudră, coaja și sucul de lămâie în smântână și amestecă până când compoziția devine omogenă.

Asamblarea cheesecake-ului:

Scoate forma din frigider și adaugă treptat amestecul de lămâie, asigurându-te că umpli complet forma fără să rămână goluri. Nivelează suprafața cu spatele unei linguri sau cu o spatulă. Pune forma înapoi în frigider și las-o să se întărească cel puțin două ore, până când ești gata de masă.

Decorarea:

Bate smântâna pentru frișcă până când formează vârfuri tari și pune-o într-o pungă pentru ornat cu duză în formă de stea. Ornează cheesecake-ul cu opt mici rozete de frișcă pe marginea tortului și așază câte o felie de lămâie deasupra fiecărei rozete.

Știri similare din categoria Retete Vezi toate articolele