DCNews Lifestyle Retete Cât se fierbe mămăliga. Așa îți va ieși perfect! Cea mai bună rețetă

Cât se fierbe mămăliga. Așa îți va ieși perfect! Cea mai bună rețetă

Ingrediente

- 3 ceşti lapte dulce

- 1 linguriţă sare

- 1 lingură unt

- 1 ceaşcă şi jumătate de mălai

- 200 g brânză telemea

- 1 ceaşcă smântână

Cum se prepară

Într-un ceaun sau oală, încălziţi laptele, sarea şi 1 linguriţă de unt până începe să fiarbă. Presăraţi 1 lingură de mălai în lapte. De îndată ce laptele începe să fiarbă din nou, turnaţi tot restul mălaiului dintr-o dată şi amestecaţi puternic aproximativ 1 minut. Apoi adăugaţi brânza şi restul de unt. Daţi focul mic şi continuaţi să amestecaţi cu temei, mereu în aceeaşi direcţie. Veţi vedea mămăliga îngroşându-se şi desprinzându-se de pe marginile ceaunului. Mămăliga ar trebui să fie gata în 10-15 minute, potrivit kfetele.ro. Scuturaţi ceaunul şi imediat răsturnaţi pe un platou cald. Tăiaţi în felii şi serviţi fierbinte. 

Știri similare din categoria Retete Vezi toate articolele