DCNews Lifestyle Retete Castraveciori murați de vară, rețeta unui bucătar. Ai mai încercat așa?! Rețeta, pas cu pas

Castraveciori murați de vară, rețeta unui bucătar. Ai mai încercat așa?! Rețeta, pas cu pas

Este o altfel de rețetă de castraveciori murați în saramură, gata în trei zile. 

Ingrediente

castraveciori mai mari

floare de mărar cu semințe

sare grunjoasă, neiodată

căței de usturoi

apă

VEZI ȘI: Vinete românești, rețetă ”wow”. Cu un singur truc, îți vei cuceri familia

Mod de preparare

Mai întâi, spălăm castraveții și îi decojim. Feliem castraveții în rondele de 1-1,5 cm grosime.

Așezăm la baza unui borcan de 5 litri, de exemplu, 2 căței de usturoi și 2-3 flori de mărar din cele cu semințe. Apoi adăugăm rondelele de castraveți, dar mai strecurăm și 1-2 flori de mărar printre ele.

Presăm bine rondelele de castraveți, să intre cât mai multe, adăugăm apa și o lingură cu vârf de sare grunjoasă, neiodată, și agităm bine borcanul să se topească sarea.

Lăsăm borcanul cu rondelele de castraveți la geam, sau în balcon, la soare, trei zile, apoi putem servi castraveții murați, sau îi putem adăuga în preparatele noastre, notează a1.ro.

Știri similare din categoria Retete Vezi toate articolele