DCNews Lifestyle Retete Burger de post. Rețeta vedetă din meniul celor care postesc

Burger de post. Rețeta vedetă din meniul celor care postesc

'Carnea' vegetală reîncearcă să-şi găsească drumul spre furculiţele franţuzeşti / Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Ingrediente

ceapă
ciuperci
dovlecel
năut
orez fiert
ulei măsline
paprika afumată
sare de mare brută
piper proaspăt măcinat
coriandru pudră fulgi ardei iute
pătrunjel verde
busuioc

Vezi și: Plăcintă cu varză. Rețeta de post

Cum se prepară

Se mărunţesc o ceapă mare albă şi un dovlecel mare, 250 grame ciuperci. Se călesc cu o lingură de ulei de măsline cu puţină sare de mare şi piper proaspăt măcinat timp de doar 3-4 minute, potrivit bucataras.ro.

După câteva minute, adăugăm 2-3 linguri de pastă făcută din fasole boabe mixată sau năut fiert şi o lingură bună de paprika afumată, coriandru şi fulgi de ardei iute. Se adaugă apoi 2-3 linguri de orez fiert. La final se adaugă verdețurile mărunţite mai grosier.

Se modelează burgerii şi se dau la cuptor la 190-210 de grade până se rumenesc bine pe ambele părţi. Se pot prăji şi în ulei sau îi puteţi face la grătar.

Vezi și: Prăjitură rapidă cu mere, fără blat. Rețeta perfectă pentru perioada Postului Mare

Știri similare din categoria Retete Vezi toate articolele