DCNews Lifestyle Retete Ardei umpluți de post. Cum se prepară rețeta

Ardei umpluți de post. Cum se prepară rețeta

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Ingrediente

 7-8 buc ardei gras
 500 g ciuperci
 100 g orez
 1 ceapă mare
 2 căţei usturoi
 1 morcov mare
 2 linguri ulei de măsline
 1 legătură pătrunjel
 100 ml piure de roşii
 sare
 piper

Cum se prepară

Taie “capacele” fiecărui ardei şi curăță de semințe partea inferioară, folosind o linguriţă. Într-o tigaie încinge uleiul şi căleşte ceapa tăiată cât mai mărunt, împreună cu usturoiul mărunţit, potrivit retetepractice.ro. Când ceapa devine translucidă, adaugă ciupercile tăiate cubuleţe şi amestecă continuu, până ce ciupercile îşi schimbă culoarea integral.

Adaugă peste 2-3 linguri din piureul de roşii şi restul ingredientelor: orezul spălat, morcovul dat pe răzătoarea mică, pătrunjelul tocat mărunt, sarea şi piperul. Umple ardeii cu această compoziţie obţinută şi aşază-i într-o tavă termorezistentă. Pe lângă ei, toarnă apa combinată cu restul de sos de roşii, până la jumătatea înălţimii lor.

Dă tava la cuptor pentru 70-80 de minute, la 160 de grade, sau până când ardeii sunt rumeniţi. Întoarce-i la jumătatea timpului de coacere şi serveşte ardeii umpluţi de post alături de mămăliguţă şi puţin mărar presărat deasupra.

Știri similare din categoria Retete Vezi toate articolele