COD GALBEN  ALERTĂ METEO generală în aproape toată țara. Urmează PLOI abundente până joi seară

Alertă meteo de Cod Galben de ploi/ harta ANM
Alertă meteo de Cod Galben de ploi/ harta ANM

Aproape toată țara intră sub alertă meteo de Cod Galben. 

Cod Galben de ploi în aproape toată țara

De astăzi, de la ora 12:00, până joi seară, la ora 23:00, este Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată și cantități însemnate de apă.   

”În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și pe alocuri intensificări ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 20...30 l/mp și izolat 40...60 l/mp.” anunță Administrația Națională de Meteorologie. 

Vremea în București 

Meteorologii au emis și o prognoză meteo specială pentru București: 

”Cerul va prezenta înnorări temporare și, începând din seara zilei de miercuri, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse, posibil cu caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi în medie de 15...20 l/mp. Temperatura maximă va fi de 24...26 de grade miercuri și se va situa în jurul a 20 de grade joi, iar cea minimă va fi de 10...12 grade.” anunță ANM. 

Când se emite Cod Galben

Alerte meteo de Cod Galben se emit atunci când fenomenele meteorologice prognozate vor fi temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă sau zona specificată.

Prognoza meteo pe o lună. Urmează vreme mai rece și ploi. Când se ÎNCĂLZEȘTE

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat prognoza meteo pe o lună. Conform acesteia, săptămâna aceasta va fi mai frig în special în nord-vestul țării, în restul teritoriului fiind temperaturi apropiate de normalul perioadei.  În plus, va ploua mai mult decât este normal în această perioadă, mai ales în nord-est. A doua săptămână de prognoză arată că vor fi temperaturi mai scăzute în toată țara, dar, în schimb, în cea mai mare parte a țării, nu va ploua. Din 9 mai, temperaturile își revin la normalul perioadei și, în continuare, va ploua mai puțin (sau deloc) decât ar fi normal în această perioadă. Ultima săptămână de prognoză vine cu o încălzire accentuată, cu temperaturi peste normalul perioadei și cu precipitații sub cele care ar fi fost specifice. 

Vezi aici prognoza detaliată pe săptămâni

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel