COD GALBEN  ALERTĂ METEO de VREME SEVERĂ. COD GALBEN emis de ANM de ninsori, răcire accentuată

ANM a emis COD GALBEN de răcire accentuată, ninsori, strat de zăpadă și intensificări ale vântului. 

De astăzi, de la ora 18:00, până în 25 martie, la ora 08:00, este în vigoare o informare meteo de răcire accentuată, ninsori și strat de zăpadă, intensificări ale vântului. 

”În intervalul menționat, vremea se va răci accentuat în toată țara, devenind treptat deosebit de rece pentru ultima decadă a lunii martie. În noaptea de sâmbătă spre duminică (21/22 martie) și în cursul zilei de duminică (22 martie) aria precipitațiilor predominant sub formă de ninsoare va cuprinde cea mai mare parte a zonei montane și local Transilvania, Maramureș și Moldova. Din a doua parte a nopții de duminică spre luni (22/23 martie) precipitațiile se vor transforma în lapoviță și ninsoare în cea mai mare parte a țării și se va depune strat de zăpadă, mai consistent îndeosebi în zonele de munte și în regiunile sudice. Izolat vor fi posibile depuneri de polei. Temporar vântul va prezenta intensificări în majoritatea regiunilor, în general cu viteze de 50...60 km/h, iar pe crestele montane va sufla tare, viscolind și spulberând zăpada.” transmite ANM. 

COD GALBEN

În plus, de astăzi, de la ora 20:00 până-n 23 martie, la ora 02:00, va fi în vigoare un COD GALBEN de ”ninsori moderate cantitativ, viscol”. 

(w670)

”Din seara zilei de sâmbătă (21 martie) va ninge moderat (cantități de precipitații în jur de 15 l/mp) în zona Carpaților Orientali și nordul Moldovei, unde stratul de zăpadă nou depus va fi consistent. Pe parcursul zilei de duminică aria ninsorilor va cuprinde și Carpații Meridionali, iar vântul va avea intensificări temporare, cu viteze de 55....70 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.” anunță ANM. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel