COD GALBEN  ALERTĂ de COD GALBEN! Vremea 25 iulie - 26 iulie. ANM, avertizare - HARTA județele afectate

În acest weekend, peste jumătate din țară e sub avertizare meteo! ANM a emis o alertă de COD GALBEN care a intrat în vigoare în această dimineață. 

De astăzi, 25 iulie, de la ora 04:00, până duminică, 26 iulie, la ora 23:00, este în vigoare o alertă ANM de instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă însemnate. 

”În Banat, Oltenia, Crișana, Maramureș, Transilvania, nord-vestul Munteniei și al Moldovei, precum și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25-30 l/mp și pe arii restrânse 40-60 l/mp.” au anunțat meteorologii. 

1. -imagine fara descriere- (anm-cod-galben-25-26-iulie_00134900.png)

În sud-est, acolo unde nu este alertă de COD GALBEN, ”vremea va fi călduroasă la orele amiezilor, iar disconfortul termic va fi accentuat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pe arii restrânse pragul critic de 80 de unități. Manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala trecător și în restul teritoriului, dar pe suprafețe mai mici.” conform ANM. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel