Alergia la bere: vezi cum se manifestă

Foto Ilustrativ/Pexels Engin Akyurt
Foto Ilustrativ/Pexels Engin Akyurt

Berea este una dintre cele mai consumate băuturi din lume. Cu toate acestea, ingredientele sale constitutive pot da naștere la alergii.

Berea este una dintre cele mai populare băuturi alcoolice din lume. Se obține din malț de orz cu adaos de hamei, util pentru conservare și cu un gust amar. Amestecul astfel obținut este fermentat cu drojdie, devenind alcoolic. 

Din fericire, alergia la bere este o afecțiune rară. De fapt, mai frecvent cineva este alergic la unul sau mai multe dintre ingredientele din care este făcută această băutură, potrivit Notizie.it.

Alergeni potențiali

Berea poate conține grâu, hamei, orz, secară sau porumb și drojdie. Reacțiile alergice alimentare la aceste substanțe pot fi urticarie sau anafilaxie. O alergie la drojdie te poate face să te simți obosit.

LTP - proteina de transfer lipidic

Există o posibilă alergie legată de unele grupe de proteine ​​numite LTP (proteina de transfer lipidic), prezentă în proteinele din bere; se găsesc în principal în coaja strugurilor. Acesta este motivul pentru care vinul rosu,  poate declanșa mai multe reacții alergice decât vinul alb, al cărui proces de fermentație nu include acest ingredient.

Unele enzime proteolitice (cum ar fi bromelaina sau papaina) pot fi adăugate la bere pentru limpezire în cazul tulburării și acestea pot fi, de asemenea, o sursă de reacții alergice.

Histamina și sulfiții

Berea, vinul și băuturile spirtoase conțin un alergen numit histamina, care este produs în procesul de fermentație. Histamina declanșează adesea reacții alergice la oameni.

Sulfiții, pe de altă parte, folosiți ca și conservanți, pot agrava astmul și pot provoca alte simptome alergice. Vinul roșu conține mai puțini conservanți decât vinul alb, adică o cantitate mai mică de sulfiți.

Simptomele alergiei la bere

Rinite non-alergice

Unii oameni cred că sunt alergici la bere, deoarece nasul lor devine congestionat după ce au băut.

Reacția la histamină

În timpul procesului de fermentație, histamina poate fi produsă de drojdie. O reacție la histamină poate fi similară cu o reacție alergică, deoarece provoacă urticarie, mâncărime, respirație șuierătoare, strănut și ochi roșii.

Boala celiaca

Persoanele cu boala celiacă sunt sensibile la glutenul care se găsește în grâu, secară și orz, toate fiind folosite la fabricarea berii. Reacțiile la consumul de gluten, ușor confundate cu o alergie la bere, sunt tulburări gastrointestinale, precum diareea și durerile de stomac.

Alergie la alcool

Alergia la bere poate fi derivată și dintr-o intoleranță mai generală la alcool. Intoleranța adevărată la alcool este destul de rară. De cele mai multe ori reacția alergică este cauzată de una dintre cerealele folosite pentru a face alcool sau de un conservant conținut în băutură.

Dacă ești intolerant, pur si simplu experimentezi simptome ușoare, sau acestea apar numai după ingerarea anumitor băuturi alcoolice. În general, dacă aveți de-a face cu reacții alergice tolerabile, nu este necesar să efectuați teste clinice, totuși, dacă doriți să confirmați diagnosticul, consultați un medic care vă va prescrie analizele necesare pentru a stabili o intoleranță reală la alcool.

În primul rând un test de piele sau de sânge pentru a pune un diagnostic concludent. Testul cutanat constă în înțeparea pielii cu un ac care conține unul dintre posibilii alergeni. Dacă pielea ta reacționează, înseamnă că ai o alergie. Testul de sânge este utilizat pentru a testa prezența imunoglobinelor. Din păcate, acest test nu este întotdeauna precis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel