ALDE atacă la CCR legea votului prin corespondență

ALDE, formată din PLR și PC, atacă la CCR Legea votului prin corespondență. Formațiunea politică susține că proiectul are prevederi neconstituționale evidente. 

ALDE anunță că va contesta la CCR proiectul de lege cu privire la votul prin corespondență, adoptat miercuri de Camera Deputaților. Susține că legea are prevederi neconstituționale evidente. 

ALDE susține că "proiectul de lege privind votul prin corespondență a fost adoptat azi de către Camera Deputaților, în calitate de cameră decizională, într-o formă inacceptabila, din punctul de vedere al ALDE".

"Astfel, legea are prevederi neconstituționale evidente, asupra cărora am atras atenția din timp, dar care nu au fost corectate. Spre exemplu, Constituția României prevede la ARTICOLUL 62 urmatoarele: (1) Camera Deputaților și Senatul sunt alese prin vot universal, egal, direct, secret și liber exprimat, potrivit legii electorale. Prin legea adoptata de Camera Deputaților este încălcat caracterul direct al votului, contrar prevederilor constituționale", susține ALDE.

Formațiunea politică mai susține că "legea, așa cum a fost adoptată, lasă un spațiu larg fraudelor electorale și, în loc să simplifice procesul electoral, îl complică. Alegătorul va fi obligat să parcurgă o birocrație suplimentară descurajantă, care în loc să stimuleze participarea la vot, va crea și mai multe nemulțumiri decât au fost înregistrate anul trecut".  În final, ALDE anunță că va sesiza CCR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel