A murit Alan Arkin, actor nominalizat la Oscar pentru rolul din comedia "The Russians Are Coming! The Russians Are Coming!"

Captură Youtube Oscars
Captură Youtube Oscars

Actorul american Alan Arkin a murit la vârsta de 89 de ani. 

Actor, autor al mai multor cărţi, dar şi regizor de teatru şi film, Alan Arkin a încetat din viaţă la vârsta de 89 de ani. De-a lungul carierei, Arkin a fost nominalizat la Oscar pentru rolul din comedia "The Russians are coming! The Russians are coming!", din 1966, dar a şi câştigat o statuetă, pentru rolul unui bunic consumator de heroină în filmul Little Miss Sunshine, din 2006. 

"Tatăl nostru a fost o unică şi talentată forţă a naturii, atât ca artist, cât şi ca om. Soţ iubitor, tată, bunic şi străbunic, el a fost adorat şi i se va simţi foarte mult lipsa", au declarat fiii lui Arkin, Adam, Matthew şi Anthony într-un comunicat comun transmis People.

Alan Arkin a jucat în zeci de filme, a fost nominalizat de patru ori la premiul Oscar şi a câştigat un premiu Tony, în 1963, pentru primul său rol major pe scenă, în piesa lui Carl Reiner "Enter Laughing".

În cinematografie, primul său rol important i-a adus o nominalizare la Oscar la secţiunea cel mai bun actor pentru interpretarea unui marinar sovietic în comedia "The Russians Are Coming! The Russians Are Coming!" (1966).

În 1967, Arkin a jucat rolul unui psihopat ucigaş în filmul "Wait Until Dark", alături de Audrey Hepburn. Ulterior, el a declarat că ura scenele în care personajul său o teroriza pe Hepburn, spunând: "Nu mi-a plăcut să fiu crud cu ea. M-a făcut să mă simt foarte inconfortabil".

Actorul a rămas remarcabil de activ în film şi televiziune după împlinirea vârstei de 80 de ani. El a primit laude şi nominalizări la Emmy pentru rolul din seria de televiziune "The Kominsky Method", cu Michael Douglas.

Arkin a mai jucat în producţii precum "The Seven-Per-Cent Solution", în 1976, "The In-Laws", în 1979, "Edward Scissorhands", în 1990, "Glengarry Glen Ross", în 1992, "Grosse Pointe Blank", în 1997, "The Slums of Beverly Hills", în 1998, "Get Smart", în 2008, "Sunshine Cleaning", în 2008, "Stand Up Guys", în 2012 şi "Going in Style", în 2017.

Alan Wolf Arkin s-a născut pe 26 martie 1934 în New York. El a fost un membru al influentei trupe de improvizaţie comică din Chicago Second City şi a cântat într-un grup folk care a cunoscut succesul cu single-ul din anii 1950 "The Banana Boat Song", melodie popularizată de Harry Belafonte, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel