50% din salariul mediu brut, indemnizaţie neimpozabilă pentru veteranii şi văduvele de război

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Camera Deputaţilor a adoptat un proiect prin care veteranii de război, invalizii şi văduvele vor primi o indemnizaţie lunară de 50% din câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat.

Bani în plus pentru veteranii de război! Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, proiectul de lege privind aprobarea ordonanţei de urgenţã a Guvernului 47/2021 pentru completarea art. 1 din Legea nr.49/1991 privind acordarea de indemnizaţii şi sporuri invalizilor, dar şi pentru vetaranii şi văduvele de război. Legea merge la promulgare.

Din expunerea de motive reiese că scopul actului normativ îl reprezintă acordarea acestei noi indemnizaţii de gratitudine, ce reprezintă modalitatea prin care statul român îşi exprimă recunoştinţa, respectul şi admiraţia faţă de veteranii care şi-au pus viaţa în slujba ţării, precum şi o reparaţie morală şi materială care să contribuie la asigurarea unui venit decent invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război, dreptul financiar acordându-se exclusiv acestor categorii de beneficiari.

„Invalizilor de război, veteranilor de război şi văduvelor de război li se acordă, lunar, o indemnizaţie de gratitudine, neimpozabilă, în valoare de 50% din câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat aferent anului pentru care se face plata”, conform proiectului de lege.

Veteranii vor lua peste 2500 de lei

„În mandatul de ministru al Muncii, împreună cu actualul premier Nicolae Ciucă, ministru al Apărării la vremea respectivă, am decis instituirea acestei indemnizaţii de gratitudine ca o compensaţie morală şi materială pentru invalizii de război, văduve şi veterani. Această indemnizaţie de gratitudine este menită să contribuie la un trai decent pentru cei care şi-au pus viaţa pentru siguranţa ţării noastre şi în total, din nefericire, la vremea respectivă mai erau doar 2.521 de beneficiari. Această indemnizaţie de gratitudine are o valoare de 50% din câştigul salarial mediu brut care stă la baza constituirii bugetului de asigurări sociale şi, în momentul de faţă, ajunge la un cuantum de aproximativ 2.690 lei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel