Ponta recunoaște o greșeală gravă: Mi-o asum alături de președinte

Premierul Victor Ponta a recunoscut, luni seară, o greșeală gravă pe care a comis-o și pe care și-a asumat-o, alături de președintele Klaus Iohannis.

”Cum vă explicați că am ajuns într-o situație care nu ne face cinste? Adică România a votat la acest JAI alături de state care au o orientare naționalistă și sunt niște pete pe harta Europei, cu mari semne de îndoială - Cehia, Ungaria, Slovacia. Am ajuns într-o companie complet neplăcută”, i-a spus moderatorul Cătălin Striblea lui Victor Ponta, în emisiunea ”Ultimul cuvânt”, de la B1 TV.

”Eu am spus astăzi foarte clar că eu cred că acel episod a trecut și că am învățat că în Europa nu trebuie să fii neaparat cu Ungaria împotriva celorlați, ci trebuie să înțelegi ce poți să câștigi și când nu are rost”, a răspuns Victor Ponta.

Întrebat unde e greșeala și cine a greșit, premierul a replicat: ”Mi-o asum și eu alături de președinte. Eu n-am venit să dau vina pe cineva. Președintele, eu, ministrul de Interne, am fost mai mulți acolo, am discutat”.

[citeste si]

Chestionat de jurnalistul Ion Cristoiu cum s-a ajuns la această ”greșeală”, primul-ministru a răspuns: ”Cred că a contat foarte mult presiunea mediatică. A fost o chestiune: a anunțat președintele un lucru, era greu să dea înapoi și nu cred că era un motiv de conflict între noi. Acum, și dl Iohannis, după ce a fost la Consiliul European, ați văzut, a avut o poziție mult mai flexibilă și mesajul meu de azi a fost foarte clar: 'Ok, înțelegem ce avem de făcut. Hai să ne pregătim, să nu ne facem de râs, adică să nu ne trezim că nu suntem în stare să gestionăm ceea ce ne-a decis'”.

”Astea sunt lucruri care se iartă în viziunea europeană? Nu cumva România o să fie pusă la colț pentru gafa asta?”, a intervenit Cătălin Striblea.

”Eu sper să nu fie pusă la colț. Pe de altă parte, asta nu înseamnă - în ceea ce mă privește, am mai spus și am fost criticat - că trebui să tăcem apropo de chestia cu Schengen-ul. Nu e corect ce se întâmplă cu Schengen-ul în ceea ce ne privește!”, a conchis Victor Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel