Macovei declară război "frăției PNL-PSD". Apel către Klaus Iohannis

Monica Macovei
Monica Macovei

Europarlamentarul PDL Monica Macovei nu crede în corectitudinea PNL față de PDL și-i cere clarificări lui Klaus Iohannis după ce frăția PNL-PSD a funcționat în Senat în pline negocieri pentru o fuziune. 

"Senatul a votat pe 2 iunie 2014 împotriva cererii DNA privind încuviințarea arestării preventive a senatorului PSD Ovidiu Marius Isailă, inculpat pentru două infracțiuni de trafic de influență, ambele în formă continuată, și a unei infracțiuni de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată. Un simplu calcul matematic demonstrează că au fost cel puțin 20 de senatori liberali, din cei 30 prezenți la vot, care au votat împotriva ridicării imunității parlamentare a senatorului PSD Isăilă. În spatele votului secret, frăția PSD-PNL împotriva justiției funcționează încă", a scris europarlamentarul Monica Macovei, pe blogul său. 

VEZI și: Parlamentul scapă un alt senator de arest preventiv

Monica Macovei a adăugat că "votul din Senat în cazul Isailă este un motiv de îngrijorare în privința seriozității și onestității angajamentelor publice recente ale PNL că își va corecta comportamentul față de justiție". 

Prin urmare, europarlamentarul PDL face un apel către Klaus Iohannis: "De aceea, îi solicit domnului Klaus Johannis, președinte interimar al PNL, să clarifice public votul senatorilor PNL în acest caz și să-i sancționeze pe cei care au votat împotriva justiției. Amintesc că într-un interviu publicat pe 3 iunie domnul Johannis a declarat că "e inadmisibil ca un om care a încălcat clar legea sau există indicii puternice că a făcut asta să nu poată fi anchetat", fără însă a se referi la acest vot (aici)". 

Ea conchide prin a sublinia că nu susține o alianță cu PNL, dacă aceasta ar însemna "să se întoarcă împotriva funcționării eficiente a statului de drept și a mersului firesc al justiției", PDL fiind corect: "respectă justiția" și "nu blochează anchetele". 

VEZI și: De ce DNA nu se atinge de oamenii din PDL

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel