Klaus Iohannis, la inaugurarea noului sediu al Centrului Naţional Cyberint de la SRI

Preşedintele  Klaus Iohannis, a participat joi, 4 iunie, la inaugurarea noului sediu al Centrului Naţional Cyberint, unitatea Serviciului Român de Informaţii care are drept misiune asigurarea capabilităților de prevenire, protecție, reacție și management al consecințelor în situația unor atacuri cibernetice.

Președintele Klaus Iohannis a remarcat progresele înregistrate de Serviciul Român de Informaţii în punerea în stare de funcţiune a unui sistem naţional de securitate cibernetică, în condiţiile în care ameninţarea este una aflată într-o dinamică permanentă. De asemenea, șeful statului a vorbit despre importanţa componentei de prevenţie în domeniu și despre necesitatea adoptării unui cadru legislativ adecvat, modern, capabil să ofere instrumentele necesare în mod legitim prezervării securităţii cibernetice în România, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Cu acest prilej, profesioniști din cadrul Centrului au susținut o serie de prezentări privind riscurile și amenințările de natură cibernetică cu care se confruntă România, aliații și partenerii săi, precum și măsurile luate de Serviciul Român de Informații, prin intermediul Centrului Național Cyberint, pentru gestionarea acestora.

Citește și: Judecătorii îi cer lui Klaus Iohannis convocarea CSAT. Motivul, presupusa implicare a SRI în actul Justiției

Centrul Național Cyberint a fost înființat în 2008, odată cu adoptarea de către Consiliul Suprem de Apărare a Țării a hotărârii privind aprobarea Structurii și a Regulamentului de Funcționare ale SRI. Centrul oferă platforma de colaborare a instituțiilor din cadrul sistemului de securitate națională cu responsabilități în domeniu, precum și interfața de cooperare cu structurile similare din cadrul NATO.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel