Grațiela Gavrilescu, ministrul Mediului: Pot suspecta Consiliul Concurenței chiar de interese

Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a declarat, marți, la Antena 3, că poate suspecta Consiliul Concurenței de interese, după ce instituția a solicitat Comisiei Europene opinia cu privire la proiectul legii de modificare a Codului Silvic. 

"Consiliul Concurentei a trimis o solicitare Comisiei Europene pentru a-şi exprima opinia privind introducerea pragului maxim de 30% din volumul de masă lemnoasă din fiecare specie ce poate fi achiziţionat de o companie, în proiectul legii de modificare a Codului Silvic. Consiliul Concurenței a decis să se consulte cu Comisia Europeană, în contextul în care menţinerea unei limitări la achiziţia de masă lemnoasă ar putea reprezenta o încălcare a Tratatului privind Funcţionarea Uniunii Europene în ceea ce priveşte libera circulaţie a mărfurilor, ce poate avea ca posibilă consecinţă declanşarea procedurii de infringement împotriva României", se arată într-un comunicat de presă al instituției.

Grațiela Gavrilescu a declarat chiar că suspectează Consiliul Concurenței de interese

"Eu nu înţeleg nici firma Schweighhofer, care are dreptul legal să se adreseze Guvernului, dar nu înţeleg Consiliul Concurenţei, care face o hârtie Comisiei Europene, care este împotriva poporului român. Eu aici am foarte mari dubii privind Consiliul Concurenţei. Pot suspecta Consiliul Concurenței de interese, chiar mi se pare absolut nefondată poziţia Consiliului Concurenței. Nu spun acest lucru întâmplător, pentru că această poziţie nu reprezintă interesele României", a spus ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, la Antena 3. 

Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a declarat, marți, la Antena 3, că "Nu am încălcat niciun tratat", precizând că "am vrut doar să facem ordine". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel