DNA. Victor Ponta este audiat la Oradea în dosarul Mircea Govor

Mircea Govor
Mircea Govor

Victor Ponta este audiat, marți dimineața, la DNA Oradea în dosarul în care vicepreşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Mircea Vasile Govor, fost lider al filialei judeţene a PSD, a fost arestat pentru fapte de corupţie, potrivit voceatransilvaniei.ro.

Procurorii DNA vor să afle care este implicarea lui Victor Ponta în "salvarea" deputatului Ovidiu Silaghi. Acesta s-a înscris în PSD în primăvara lui 2014 pentru a candida pe listele social-democraților la alegerile parțiale din Colegiul nr. 2 din Satu Mare și pentru a scăpa astfel de arest în dosarul în care era cercetat pentru primirea unei mite  de la omul de afaceri Nelu Iordache, pe vremea în care era ministru al Transporturilor.

Potrivit referatului prezentat de procurorii DNA prin care au cerut arestarea preventivă a lui Mircea Govor, fostul președinte al PSD Satu Mare, Mircea Govor, a impus, în 2014, candidatura lui Ovidiu Silaghi la un post de parlamentar pentru a îngreuna astfel urmărirea penală într-un dosar instrumentat de DNA.

Potrivit documentului, Mircea Govor a impus pe listele PSD, cu ocazia desfășurării alegerilor parlamentare parțiale din perioada mai-iunie 2014 pentru Colegiul 2 Satu Mare, candidatura lui Ovidiu Silaghi (președinte al PNL Satu Mare la acea vreme), scopul urmărit de acesta fiind acela de a îngreuna urmărirea penală într-un dosar penal în care DNA solicitase ridicarea imunității parlamentare/europarlamentare a acestuia.

[citeste si]

Aspecte relevante cu privire la această situație sunt redate într-o discuție din 19.08.2014, menționată în referatul DNA, în care Govor recunoaște că l-a „salvat" pe Silaghi:

„GOVOR MIRCEA:— Ai văzut pe Ovidiu l-am salvat, l-am adus la PSD.
Domn : — Da.
GOVOR MIRCEA :— Astăzi era arestat.
Domn : — Nu.
GOVOR MIRCEA :— Nu, că nu! O avut mandat, cum adică!
Domn : — Da era nicăieri, vorba aia.
GOVOR MIRCEA :— Și i-am întins o mână mă, care o fost dușmanul meu de moarte, mă! (...), eu puteam dansa aici cum am vrut și îl puneam... să voteze invers.
Domn :— Și aia se poate. Se putea, da!
GOVOR MIRCEA :— Și puteam zice, bă ungurii îs majoritari acolo, bă asta s-o întâmplat ce să fac... nu sunt golan, mă!...l-am salvat. Și nevastă-sa o avut atâta bun simț și m-am simțit bine și o venit Ariana și mi-o mulțumit. Chiar o zis, domnule, ești corect! (...)"

"Ungerea" lui Ovidiu Silaghi ca și candidat al PSD la alegerile parțiale a fost făcută în 2014 chiar de Victor Ponta la Negrești-Oaș, cu ocazia Festivalului "Sâmbra Oilor".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel