ADRIEAN VIDEANU, reținut de DNA în dosarul Alinei Bica

Fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu,  a fost reținut, joi seara, de procurorii DNA în dosarul care o vizează și pe Alina Bica.

Potrivit procurorilor, Adreiean Videanu, a fost reținut pentru 24 de ore, deoarece în 2013 ar fi intervenit pe lângă Alina Bica pentru ca aceasta să-l determine pe  procurorul de caz în vederea ridicării sechestrului din dosarul Romgaz.

Adrian Videanu a fost reţinut în cel de-al doilea dosar de corupţie al fostului procuror-şef al DIICOT, Alina Bica. Liderul PNL este acuzat de complicitate la abuz în serviciu. 

Videanu va fi dus în arestul Poliției Capitalei, urmând ca în cursul zilei de vineri să fie prezentat instanței.

Citește și: Adriean Videanu, audiat la DNA. Procurorii l-au reținut pentru 24 de ore

Potrivit unor surse judiciare, Alina Bica a dispus abuziv ridicarea sechestrelor asiguratorii pe bunuri, inclusiv pe acţiunile Titanmar, iar ulterior Videanu a vândut aceste acţiuni. Valoarea acţiunilor ar fi de 227.000 de lei.

Procurorii DNA au dispus disjungerea mai multor dosare din cazul Alina Bica-ANRP. Dosarele au legătură cu speţe în care fosta procuroare-şefă Alina Bica ar fi intervenit pentru tergiversarea soluţionării lor, în schimbul unor avantaje.

Procurorii notează că Ioan Niculae, cercetat într-un dosar al DIICOT, a apelat, prin intermediul unui oficial PSD, la Alina Bica pentru soluţionarea favorabilă a dosarului sau tergiversarea soluţionării până la împlinirea prescripţiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel