Workshop de Commedia dell'arte, susținut de Enrico Bonavera la Teatrul Excelsior

Enrico Bonavera
Enrico Bonavera

Teatrul EXCELSIOR organizează, în perioada 4-15 septembrie 2017, un workshop de Commedia dell'arte susținut de actorul italian Enrico Bonavera. Timp de 10 zile, între orele 16.00 și 20.00, participanții vor exersa structuri și teme de improvizație, „tipuri” și măști, dar și funcții dramaturgice ale personajelor specifice acestui gen teatral. 

Este pentru prima dată când Enrico Bonavera susține în România un workshop dedicat actorilor profesioniști.

Enrico Bonavera este elevul celebrului actor de Commedia dell'arte, Ferruccio Soleri. Încă din anul 1987, Bonavera joacă la Piccolo Teatro di Milano, unde, printre alții, l-a interpretat pe Brighella și, apoi, preluat de la maestrul său, rolul lui Arlecchino din deja miticul spectacol Slugă la doi stăpâni, pus în scenă de Giorgio Strehler.

(w670) Commedia d

Commedia dell'arte

Ca profesor, Enrico Bonavera a colaborat cu Școala de Actorie a Teatrului din Genova, cu Școala Europeană San Miniato din Pisa, cu Academia Internațională de Commedia dell'Arte, care funcționează la Piccolo Teatro di Milano (sub conducerea lui Ferruccio Soleri), cu Teatrul Figura ‘Odradek’, Universitatea din Toulouse, dar și cu Școala Internațională de Antropologie Teatrală (ISTA), condusă de Eugenio Barba etc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel