Vremea în decembrie, inclusiv de Crăciun. Prognoză ANM: precipitaţii/temperaturi

Foto: Kristin Vogt - Pexels
Foto: Kristin Vogt - Pexels

Actualizare estimări meteorologice pentru intervalul 29.11.2021 - 27.12.2021.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016. Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs, explică Administraţia Naţională de Meteorologie.

Săptămâna 29.11.2021 – 06.12.2021

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil ușor mai coborâte la munte. Cu excepția regiunilor nord-estice, regimul pluviometric va fi excedentar, mai ales în nord-vestul teritoriului și în sud-estul extrem.

Săptămâna 06.12.2021 – 13.12.2021

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații vor avea o tendință excedentară în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-estice.

Săptămâna 13.12.2021 – 20.12.2021

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, dar cu posibilitatea unui deficit local în regiunile nord-vestice.

Săptămâna 20.12.2021 – 27.12.2021

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor avea o tendință spre deficit în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile nord-vestice.

Regim termic în scădere şi precipitaţii mixte la nivelul întregii ţări, în următoarele două săptămâni 

Valorile termice medii prognozate pentru următoarele două săptămâni (29 noiembrie - 12 decembrie) vor fi, în general, în tendinţă de scădere la nivelul întregii ţări, în timp ce precipitaţiile sub formă de ploaie, la început moderate cantitativ, se vor transforma în ninsori, mai ales în zonele montane, arată estimările publicate, luni, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel