Vremea de Paști: ”Veștile nu sunt atât de bune”. Informații de la ANM

foto pexels ilustrativ
foto pexels ilustrativ

Săptămâna care urmează ne va bucura cu temperaturi de 20 de grade Celsius. 

Dar bucuria celor care preferă temperaturile mai ridicate va ține puțin, căci, încă din weekend, nu doar că se va răci, dar vor fi și precipitații. Vremea capricioasă ar urma să țină până spre sfârșitul lui aprilie, deci și de Paști. Florinela Georgescu a anunțat că, de Paști, maximele ar urma să fie  conform normei, dar mai scăzute decât în săptămâna următoare. 

Florinela Georgescu, director executiv al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), a anunțat, la Digi24, că ”Vor fi temperaturi de primăvară, mai ales în a doua jumătate a săptămânii, deci de miercuri încolo. Joi și vineri vor fi temperaturi în jurul a 20 de grade în multe zone ale țării, probabil ajungând până spre 23 grade în partea de sud.

Aș vrea să subliniez, în mod deosebit, creșterea temperaturilor din cursul nopților, pentru că ultimele nopți au fost mai reci în jumătatea de nord a țării.

Nu sunt vești foarte bune de durată însă, pentru că deja weekendul viitor este de așteptat o răcorire a vremii. Probabil că sfârșitul săptămânii și primele zile ale săptămânii viitoare vor aduce și precipitații în condițiile în care nu vor fi maxime mai mari de 14-15 grade până spre sfârșitul lunii aprilie, semnalul fiind al unei evoluții apropiate de normă”.

Ce anunță ANM pentru următoarele patru săptămâni

Săptămâna 20.03.2023 – 27.03.2023

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile extracarpatice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal.

Săptămâna 27.03.2023 – 03.04.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 03.04.2023 – 10.04.2023

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele specifice perioadei.

Regimul pluviometric va fi excedentar în extremitatea de sud și de sud-est a țării, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Săptămâna 10.04.2023 – 17.04.2023

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână în extremitatea de sud-est a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel