EXCLUSIV  Vlaicu Vodă, noutate absolută. Lavinia Șandru, așa cum nu ați văzut-o niciodată-Video

Regizorul Horia Suru marchează încă o noutate absolută în teatrul românesc: punerea în scenă, în aer liber și mijlocul orașului, a unei piese de teatru cu decor medieval în mărime naturală.

A ales piesa "Vlaicu Vodă" a lui Alexandru Davila, care s-a jucat în Piața Constituției, în fiecare seară din weekendul trecut după ora 21.30, în plină noapte, deci, la lumina făcliilor. N-au fost stinse luminile din Palatul Parlamentului, nici cele de pe bulevardul cu fântâni, dar a fost oprită circulația, așa încât spectatorii puteau auzi nechezatul cailor și strigătul gâștelor adăpostite de țarcurile reproduse întocmai ca într-o cetate medievală. În interiorul unui perimetru delimitat de rogojini, au fost reproduse un han, o biserică și căsuțe învelite cu șindrilă. Fiecare act al piesei s-a jucat în alt decor, dar, în mod evident, butaforia era fixă. Se rotea, în schimb, schela cu gradenele spectatorilor.

(w670) Lavinia Ș

Piesa a fost gândită cu distribuții diferite în fiecare seară, cea de duminică având-o în rolul principal pe Lavinia Șandru, cunoscută ca om politic și ca jurnalistă, mai puțin ca actriță, deși ea a absolvit Facultatea de Teatru în urmă cu 21 de ani. A jucat în mod extraordinar rolul Doamnei Clara, alături de colegul său de la Teatrul Excelsior Cristian Nicolae, în rolul lui Vlaicu Vodă, pe fundalul sonor al unui ansamblu arhaic, al formației "Trei parale" și al Corului de Cameră Ascendis. Dansuri medievale și jocuri cu foc, cai deosebit de frumoși în turnir și costume de ev mediu, inclusiv câte o pelerină de epocă pentru fiecare spectator au fost atuurile unui spectacol inedit, cu decor viu, precum iarba și copacii transplantați în mijlocul betoanelor, cu o atmosferă extraordinară creată de sunetul impecabil și arta actorului respectată în cele mai mici detalii. Spectacolele Teattrului Excelsior se vor relua, în același cadru, în perioada 22 – 26 august.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel