Viktor Orban, alături de Laszlo Tokes la Universitatea de Vară de la Băile Tușnad

Crişan Andreescu / 19 iul 2018 / 13:15 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Viktor Orban, premierul Ungariei,  se va afla săptămâna viitore la Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad,  la un evenimentul dedicat minorităţii maghiare.

La evenimentul de la Băile Tuşnad, va participa şi preşedintele Consiliului Naţional Maghiar din Transilvania (CNMT), europarlamentarul Tőkés László.

"Organizatorii seriei de evenimente încearcă şi în anul acesta să abordeze fără excepţie acele teme de actualitate ale vieţii politice şi publice, care prezintă interes pentru maghiarii din Transilvania. Vor avea loc mai multe dezbateri care tratează viitorul Europei, inclusiv cel al Europei Centrale şi de Est, dar vor fi popularizate şi probleme de politică naţională, chestiuni economice şi tematici legate de soarta Bazinului Carpatic. De asemenea, prim-ministrul maghiar Orbán Viktor şi europarlamentarul Tőkés László, preşedintele EMNT/CNMT vor ţine o prezentare comună", precizează preşedintele executiv al Consiliului Naţional Maghiar din Transilvania şi coordonatoarea programelor politice din cadrul Universităţii de Vară, Sándor Krisztina.

În schimb, evenimentul nu se va bucura de prezenţa unor figuri politice importante din România. Sándor Krisztina susţine că "politicienii români păstrează distanţa faţă de acest eveniment, temându-se de o posibilă pierdere a alegătorilor".

Vezi si: Orban, declaraţie dură privind democraţia europeană


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25