Victor Ioan Frunză, mesaj despre Adriana Grand: Nu a avut concediu din 1985

Victor Ioan Frunză
Victor Ioan Frunză

Directorul de scenă Victor Ioan Frunză a scris un mesaj emoționant cu ocazia zilei de naștere a soției sale, Adriana Grand, scenograf de teatru, operă, marionete și televiziune, grafician si designer publicitar.

"Azi e ziua de naștere a Adrianei. Provine dintr-o familie maghiară cu rădăcini franceze și este un exemplar reușit al multiculturalismului. Muncește neabătut, nu a avut vacanță (concediu) din 1985. Îndură stoic vorbele rele pe care funcționarii primitivi i le aruncă dar reacționează vehement în fața nedreptăților și a celor care siluiesc cultura și artiștii.

Moștenește firea minunaților ei părinți: tatăl – Grand János, un inventator cu capul în nori, mama – Grand Gabriella, o femeie puternic ancorată în realități. Adriana e un mix al celor doi: pe cât de cu picioarele pe pământ este în Teatru, pe atât de poetic își trăiește viața. Acasă cântă melodiile din spectacolele scenografiate de ea, uneori face asta si când își așteaptă rândul la bancă sau când face cumpărături la supermaket, știe replicile actorilor și le joacă.

[citeste si]

A purtat rochie doar la nuntă și acum vreo 10 ani la un eveniment care impunea o etichetă strictă. A acceptat cu mare greutate să îi iau o poșetă. A purtat-o o singură dată, apoi a zăcut în dulap vreo câțiva ani până a inserat-o în costumul unui personaj. Ținuta ei curentă este haina de lucru. VIVAT, CRESCAT, FLOREAT!", a fost mesajul lui Victor Ioan Frunză.

Creațiile scenografice ale Adrianei Grand au fost și sunt deosebit de personale și au fost foarte des onorate cu cele mai importante premii la festivalurile de gen.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel