Vâlcea: Trupa de păpuşari de la 'Anton Pann', invitată la Festivalul Internaţional al Teatrului de Studio de la Piteşti

Trupa de actori păpuşari de la Teatrul "Anton Pann' din Râmnic va fi prezentă la sfârşitul acestei săptămâni pe scena Festivalului Internaţional al Teatrului de Studio şi de Forme Noi din Piteşti, cu spectacolul "Firul de aur" al tinerei regizoare Diana Ligi, au anunţat, joi, reprezentanţii instituţiei, scrie Agerpres. 

Potrivit sursei citate, reprezentaţia actorilor păpuşari din Vâlcea va avea loc duminică, 3 noiembrie, de la ora 10,00, pe scena Teatrului "Alexandru Davila", gazda festivalului care anul acesta reuneşte nume prestigioase din lumea teatrului românesc, între care actorii Maia Morgenstern, George Mihăiţă, Florin Piersic Jr.; regizorii Andrei Şerban, Alexandru Dabija, Radu Afrim sau coregrafii Gigi Căciuleanu şi Răzvan Mazilu.

Teatrul din Râmnicu Vâlcea a fost invitat, alături de alte instituţii din ţară, la secţiunea spectacole pentru copiii, piesa cu care se vor prezenta păpuşarii vâlceni - "Firul de aur" - având premiera luna trecută.

"Spectacolul 'Firul de aur' este spectacolul de debut al Dianei Ligi. A avut premiera pe 14 septembrie şi este un spectacol care vorbeşte despre încredere, despre perseverenţă, dar şi despre respectarea cuvântului dat. O fată de morar, împreună cu tatăl ei, pleacă spre palatul regal în căutarea unei vieţi mai bune. Tatăl, ca orice părinte, îşi doreşte un trai frumos pentru fata lui şi ajunge să îi facă regelui promisiuni pe care nu se ştie dacă va putea să le respecte. Fata se trezeşte închisă într-un turn şi pusă să toarcă fânul în fire de aur, lucru pe care tatăl ei a promis că va şti să-l facă. Actorilor păpuşari le dorim mult succes şi îi aşteptăm acasă cu impresii de la festival", a precizat purtătorul de cuvânt al Teatrului "Anton Pann", Daniela Ştefănescu.

Festivalul Internaţional al Teatrului de Studio şi de Forme Noi de la Piteşti se află la cea de-a XXIII-a ediţie şi se va desfăşura în perioada 1-10 noiembrie, la Teatrul "Alexandru Davila" din Piteşti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel