Un sud-coreean şi-a dat foc în faţa ambasadei Japoniei la Seul

Un sud-coreean şi-a dat foc vineri în maşina sa în faţa ambasadei Japoniei la Seul, o tragedie ce a avut loc în plină dispută diplomatică şi comercială între cele două ţări.

Potrivit poliţiei, citată de France Presse, septuagenarul a provocat un incendiu în interiorul vehiculului său parcat în faţa ambasadei, înainte de a muri la spital. Douăzeci de sticle cu gaz au fost găsite în maşina sa. Presa locală a relatat că tatăl vitreg al septuagenarului a fost o victimă a muncii forţate în perioada ocupaţiei japoneze în timpul Celui de-Al Doilea Război Mondial.

Disputa diplomatică generată de colonizarea brutală a Coreii de către Japonia între 1910 şi 1945 a căpătat recent un caracter economic după ce Tokyo a înăsprit condiţiile de export pentru anumite materiale către Coreea de Sud. Aceste restricţii se referă la produse chimice vitale pentru fabricarea de cipuri şi ecrane de smartphone-uri folosite de giganţii tehnologici sud-coreeni precum Samsung. Seulul acuză Tokyo de răzbunare după o serie de decizii ale justiţiei sud-coreene prin care s-a cerut companiilor japoneze să compenseze victimele muncii forţate. Tokyo invocă o 'pierdere de încredere' faţă de Seul, acuzând de asemenea ţara vecină că a gestionat defectuos materialele sensibile importate din Japonia.

Autorităţile japoneze l-au convocat vineri pe ambasadorul Coreii de Sud în Japonia pentru a protesta împotriva refuzului Seulului de a participa la un grup de arbitraj pentru a încerca soluţionarea conflictului. Casa Albastră, preşedinţia sud-coreeană, a denunţat miercuri pe Twitter atrocităţile comise de Japonia în timpul războiului, comparând soarta victimelor coreene cu cea a lui Simon Wiesenthal, supravieţuitor austriac al Holocaustului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel