Un spectaculos foc de artificii deasupra Sibiului a deschis FITS

Întoarcere în timp. Foto Sebastian Marcovici
Întoarcere în timp. Foto Sebastian Marcovici

Teatru, circ, concert-fado, acrobaţii deasupra oraşului, meduze şi stele gigantice în deschiderea FITS.

Teatru, circ, concert-fado, acrobaţii deasupra oraşului, meduze şi stele gigantice în deschiderea FITS. Pe străzi, după terminarea spectacolelor, mulţimea a invadat centrul oraşului. Compania germană de acrobaţii pe sârmă la înălţime a stârnit uralele publicului în Piaţa Mare. Acrobatul german a făcut spectacol urcat pe un balansier gigantic, la 62 de metri înălţime, de unde, în final, a interpretat un solo de trompetă. Nenumărate show-uri stradale au încântat audienţa. Spectacolul francez Incursiune în abis a creat un tablou fantastic, colorat cu dansuri şi efecte pirotehnice, în Piaţa Mare a Sibiului. Spectatorii au urmărit cu sufletul la gură numere de circ impresionante.

În apropiere de Teatrul Naţional „Radu Stanca”, publicul a ovaţionat şi a aplaudat fantasticul foc de artificii.

(w670) Arta curaj

Arta curajului Prolog. Foto Paul Băilă

Cea de-a XXIV-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu a debutat în forță azi, cu expoziții, ateliere pentru actori și dansatori, seminarii și conferințe. Astfel, Facultatea de Litere şi Arte, Teatrul Gong, Primăria Municipului Sibiu, Hotelul Împăratul Romanilor, Muzeul de Artă Contemporană, Casa de Cultură a Studenților și Librăria Habitus au găzduit lucrări de artă decorativă, pictură și fotografie, iar Dorte Lena Eilers - editor al revistei Theater der Zeit - s-a aflat în dialog cu Octavian Saiu.

(w670) De la Fado

De la Fado la Tango. Foto Sebastian Marcovici

Evenimentele din spațiile de interior au adus sute de oameni la spectacolele, concertele și proiecțiile de film programate. Cântăreața cheală, O femeie, Orgile din Transilvania...o călătorie în timp, Parfumul iubirii, Migraaaanți sau prea suntem mulți pe nenorocita asta de barcă, Prelegere despre nimic, Rug, Regele David, Minetti, Tango la înălțime II, Hydre, Soldatul de ciocolată, Rocky Horror Show și Solo Goya au fost încântarea iubitorilor de artele spectacolului.

(w670) Din Guadel

Din Guadelupa, cu toată dragostea. Foto Paul Băilă

Pentru publicul care s-a aflat la primele ore ale serii pe Pietonala Nicolae Bălcescu din Sibiu, FITS a luat startul prin spectacolele pline de energie ale companiilor Cie Remue Menage și Waka Chire Band, în timp ce Geschwister Weisheit - High a ridicat nivelul adrenalinei spectatorilor din Piața Mare a orașului. Misia, încântătoarea artistă portugheză, a adus liniștea și farmecul în sufletele tuturor, într-un concert emoționant în care a parcurs drumul muzical de la fado la tango.

(w670) Dansul Urs

Dansul Urşilor din Pirinei

Prima seară FITS 2017 s-a încheiat cu tradiționalul foc de artificii oferit de organizatori tuturor celor care asistă în aceste zile la bucuria de a dărui iubire prin artele spectacolului.

(w670)

Incursiune în abis. Foto Paul Băilă

„Prima seară de festival ne-a arătat o lună cât inima noastră de mare, o celebrare a temei noastre din acest an, iubirea. FITS aduce, ca de fiecare dată, bucurie pentru toți participanții: am avut toate biletele vândute la spectacolele zilei și sperăm ca acest dar cinstit, curat și adevărat care este festivalul, să fie în continuare preferat de toți cei prezenți în Sibiu în această perioadă”, a declarat Președintele FITS, Constantin Chiriac.

(w670) Masti Popu

Măşti Populare Româneşti. Foto Dragoş Dumitru

Ziua de 10 iunie este una cel puțin la fel de spectaculoasă din punctul de vedere al evenimentelor programate. George Banu s-a aflat în dialog cu Robert Wilson la Librăria Habitus, începând cu ora 11:00. La Biserica Evanghelică din Cisnădie va răsuna, la ora 18:00, un concert special de orgă, iar Metamorfoze, spectacolul-eveniment al lui Silviu Purcărete, se va juca la Fabrica de Cultură de la ora 21:30.

(w670) Minetti f

Minetti. Foto Sebastian Marcovici

Nici iubitorii de spectacole de stradă nu sunt uitați, evenimentele începând pe Pietonala Nicolae Bălcescu încă de la orele prânzului (13:00), cu o poveste itinerantă: Zâna, cerbii și tăietorii de lemne și continuând cu alte manifestări pline de bucurie și energie.

(w670) Parfumul i

Parfumul iubirii

Accesul publicului la evenimentele de stradă programate în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu este gratuit.

(w670) HYDRE

Hydre

Astă-seară, aştept cu nerăbdare pentru a revedea Metamorfozele, spectacolul lui Silviu Purcărete.

Voi reveni!

(w670) Prelegere

Prelegere despre nimic. Foto Mihaela Marin

(w670) Regele Dav

Regele David. Foto Dragoş Dumitru

(w670) Soldatul d

Soldatul de ciocolată. Foto Adi Bulboacă


(w670) Tango la i

Tango la înălţime. Foto Paul Băilă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel