Un lider PSD cere ca președintele partidului să nu mai fie premier

Un vicepreședinte PSD, care conduce și o organizație locală importantă, a lansat un atac dur pe blogul personal, în perspectiva alegerilor din PSD.

Constantin Niță, președinte al organizației de partid Brașov, fost ministru al Economiei, a anunțat că a propus colegilor ca preşedintele PSD să nu mai deţină nicio funcţie administrativă.

”Cred că acest lucru ne-ar scuti de multe atacuri de imagine şi ne-am putea concentra mai eficient resursele umane”, scrie Niță pe blogul personal.

Constantin Niță face și o trimitere extrem de acidă la ipoteza ca Rovana Plumb să rămână în funcția de preșdinte al PSD.

”Nu îmi doresc să ajungem în situaţia altor partide (vezi PDL sau noul PNL) în care preşedintele este lăsat moştenire. Un preşedinte este puternic dacă a câştigat o luptă, dacă a convins că este cel mai bun, în contextul şi momentul respectiv”, scrie Constantin Niță pe blog. El face aluzie la desemnarea Rovanei Plumb ca președinte interimar de către Victor Ponta, după autosuspendarea acestuia din funcție.

Citește și Sondaj cu întrebare cheie: Pe cine vreți președinte PSD?

Liviu Dragnea a atacat numirea, susținând că funcția de lider interimar nu există. Ion Iliescu a subliniat că Rovana Plumb este potrivită pentru interimat, dar ar trebui organizat un Congres de alegeri. Valeriu Zgonea a precizat că președintele interimar nu poate semna listele electorale, iar apoi a atacat conducerea interimară, într-un interviu acordat AP.

Cine ar putea fi președintele PSD, în viziunea lui Niță

”Care este profilul unui preşedinte puternic?Un preşedinte care să fie independent de anumite forţe extra partinice, care să negocieze alianţele cu celelalte partide cu competenţă şi inteligenţă, care să se consulte cu primul-ministru, nu să fie condus de acesta în luarea deciziilor politice, care să monitorizeze activitatea miniştrilor, care să sprijine colegii de partid şi să-i ajute în realizarea obiectivelor politice.

Pentru contextul actual al României şi al PSD, opinia mea este că trebuie să ne gândim, evident, pe termen scurt, la strategia de guvernare, dar foarte important, pe termen mediu, să ne pregătim pentru alegerile locale din 2016. Pentru că, de fiecare dată, în urma alegerilor locale, PSD îşi reconfirmă puterea şi legitimitatea prin sprijinul primit din partea românilor. De aceea am cerut colegilor să luăm în discuţie posibilitatea ca viitorul preşedinte să nu mai deţină o funcţie administrativă. Cred că acest lucru ne-ar scuti de multe atacuri de imagine şi ne-am putea concentra mai eficient resursele umane”, scrie Constantin Niță.

Sper să avem întelepciunea să depăşim acest moment şi să organizăm cât mai repede un congres care să stabilizeze principalele funcţii în partid. Este nevoie de o readaptare a partidului la noile condiţii existente în societatea românească ceea ce presupune, înainte de toate, promovarea profesionalismului.

Sunt convins că, după clarificarea situaţiei interne, PSD va rămâne un partid la fel de puternic şi de unit. Obiectivele noastre trebuie să fie acestea două – o guvernare la fel de eficientă ca până acum (nimeni nu poate ignora realizările Guvernului Ponta) şi câştigarea alegerilor locale”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel