EXCLUSIV  Un 11 septembrie pentru Rusia. Se va declanșa IADUL

Actul odios de ucidere al ambasadorului Rusiei în Turcia nu se va limita doar la afectarea relațiilor ruso-turce. Hipermediatizarea imaginilor, firească pentru lumea în care trăim astăzi, va genera un val de violență în întreg Occidentul. Coroborat cu atentatul terorist de la Berlin, avem de fapt în față un pericol uriaș: nu un posibil război ruso-turc ci încurajarea terorismului bazat pe fanatism islamic și inadaptare socială, etnică sau religioasă. Uciderea ambasadorului este un 11 septembrie pentru Rusia care, acum, va avea pretextul ocupării fără drept de apel a întregii regiuni fără ca Turcia să mai poată opune rezistență. Mai ales dupa ce Erdogan, încolțit acum din toate părțile, va comunica rezultatele anchetei - nu am niciun dubiu: teroriștii Statului Islamic. Adica o non-entitate statală dar care ocupă un teritoriu ce va trebui să "revină" Rusiei ca semn de pedepsire a ucigașilor ambasadorului....

Un alt efect grav va fi "anestezierea" Turciei ca membru NATO, inclusiv la Marea Neagră, soarta lui Erdogan fiind acum în mâinile lui Vladimir Putin.

În plan politic, Putin va declanșa iadul în Siria și, pe un fond emoțional uriaș, va "demonstra" poporului că este un lider puternic iar Rusia - o mare putere, pe fondul unei gropi adânci economice în care a căzut.

Ca și în Irak, teroriștii care au ucis cu sânge rece - și astfel de crime sunt de neiertat - vor crea însă cadrul, pentru Rusia, de exploatare a resurselor și de administrare a Siriei și nu numai. În fața unui act atât de odios nimeni nu se va mai putea opune dezlănțuirii fără opoziție a criminalului Bashar al-Assad și Rusiei în Siria. Pe fondul unui vid de putere accentuat la Washington, Rusia si puterile din regiune vor determina - prin acțiunile lor - un uriaș val de imigranți care vor da șah Europei în contextul alegerilor din Franța și Germania.

Tragedia din Alep va fi uitată

De asemenea, acum, IADUL DIN ALLEP, ce depășește orice imaginație, va fi uitat iar crimele săvârșite pentru ocuparea celui mai mare oraș industrial din regiune vor fi uitate. Acest "11 septembrie" pentru Rusia îi creează acesteia premisele unei legitimări a distrugerii dar și a exploatării resurselor, așa cum s-a întâmplat și cu companiile americane de petrol în Irak. Uciderea Ambasadorului rus - cu o asemenea vizibilitate și impact emotional global - va face ca IADUL din Siria să fie uitat. Putin nu a amenințat Turcia pentru că știe faptul că actul terorist a vizat și Turcia nu doar Rusia, Turcia cumpărând pentru prețuri de nimic, "la bucată", industria din Alep de la rebeli.

În ceea ce privește incredibila oroare de la Berlin, deja se intamplă ceea ce mulți analiști au previzionat: escaladarea terorismului pe fondul unei politici corecte a U.E. de integrare multietnică dar care, din păcate, a eșuat. Mulți dintre imigranți nu s-au adaptat cultural și social iar evenimentele din țările de origine conduc la o manifestare, într-un mod odios și criminal, a frustrărilor față de distrugere a locurilor de unde provin. Ceea ce este însă și mai grav este că această escaladare a crimelor, de către teroriști, riscă să devină un "război personal" prin care cetățeni din întreaga Europă să-l privească ca pe o "misiune" personală, acționând individual, într-un mod imposibil de prevăzut sau de anticipat.

Din nefericire, aceste evenimente vor lovi puternic în Angela Merkel, care și-a dat seama, în cele din urmă, de jocul pervers al Rusiei și a întors total armele, devenind acum singura speranță a Europei în fata extremismului, a pericolelelor externe - cum este Rusia - sau a posibilului dezinteresc al noii administrații SUA pentru securitatea Europei. Din păcate, din scăderea lui Merkel nu vor crește partidele sănătoase ci partidele extremiste care vor "valorifica" teama cetățenilor europeni de a mai ieși pe stradă, la un concert, la metrou sau oriunde un "lup singuratic" poate omorî oameni nevinovați.

Notă: Titlul de homepage aparține redacției.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel