Treptele Unirii, un recital de Emil Boroghină, la Teatrul Pygmalion din Viena

Flaviu Predescu / 09 feb 2018 / 16:56 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

În luna ianuarie 2018, Primăria Municipiului București, prin Teatrul Nottara, a inițiat seria evenimentelor dedicate Centenarului, prin organizarea primului turneu european cu Treptele Unirii, un recital de Emil Boroghină, societar de onoare al Teatrului Național Craiova, în perioada 16-19 ianuarie, la Paris, Bruxelles și Haga. 

Spectacolul este o coproducție Teatrul Nottara și Teatrul Național Marin Sorescu Craiova (regia: Alexandru Mâzgăreanu, scenografia: Dan Adrian Ionescu) și se încadrează în seria evenimentelor culturale organizate de Institutul Cultural Român, prin reprezentanțele sale din străinătate, în cinstea Anului Centenar.

„Pe 30 ianuarie, spectacolul a fost prezentat și în capitala Austriei, la Teatrul Pygmalion, la invitația ICR Viena, în colaborare cu Ambasada României în Austria. Recitalul, care conține fragmente din lirica populară, din poezii de la Grigore Alexandrescu, Andrei Mureşanu, Ştefan Octavian Iosif, Tudor Arghezi, Octavian Goga, Vasile Voiculescu până la Marin Sorescu sau Cezar Ivănescu, evidențiază cele mai semnificative momente ale istoriei noastre naţionale, care reprezintă, în esență, trepte ale făuririi Marii Uniri şi a Statului naţional unitar român.

„De la etnogeneza românească până astăzi, trecând prin epopeea luptei pentru independență și pentru uniune, versurile poeților români aleși de Emil Boroghină reprezintă o cunună pe creștetul României eterne", a descris academicianul Răzvan Theodorescu recitalul lui Emil Borogină.

Treptele Unirii face parte din seria de evenimente intinerante organizate de Teatrul Nottara în cinstea Anului Centenar, alături de spetacolele Despot Vodă, Vlaicu Vodă, Trilogia Moldovei (toate în regia lui Alexandru Mâzgăreanu) și Despre olteni, cu dragoste (regia: Constantin Fugașin)", susține Silvia Dumitrache.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22