Trei gemeni venețieni

Foto Facebook / Teatrul Mic
Foto Facebook / Teatrul Mic

„Trei gemeni venețieni” de Antonio Mattiuzzi Collalto (1713-1778), traducerea David Esrig, adaptarea, regia și ilustrația muzicală Nona Ciobanu, este o piesă aparținând Teatrului Mic, care se joacă la Teatrul de Comedie, dar și la Teatrul Mic și Nottara. Spectacolul în sine este dedicat amintirii regizorului și directorului Teatrului Mic, Dan Micu (1949-1999).

Acțiunea are loc într-un han de la Paris, unde cei trei gemeni venețieni, interpretați remarcabil de Cristian Iacob (n.1968), se află în căutarea iubirii. Îi avem deci pe Zanetto Venețianul, Zanetto Marinarul și Zanetto din Bergam.

De departe cea mai amuzantă interpretare este cea a lui Zanetti Marinarul – un mare actor Cristian Iacob, prin felul cum joacă rolul unei persoane în stare de ebrietate, eclipsându-l cu mult orice „mălăiele".

Cu atât mai mult cu cât nu cred că este deloc ușor să ipostaziezi trei tipologii atât de diferite, într-un timp atât de scurt, fără greșeală. Asta arată încă o dată că școala românească de teatru formează în continuare mari valori care continuă să perpetueze un umor de bună calitate. Văzând reacția sălii, atât pe parcurs, cât și la sfârșit, pot spune răspicat că suntem un popor vesel dar contextul trebuie să ni-l mai și creăm. Nu cred că știm să facem doar haz de necaz, ci putem să distingem foarte bine și umorul de bună calitate și munca (plus talentul) care stau în spatele unor interpretări de succes.

În decorul plin de uși, ca în viață, au jucat foarte bine și cu suflet, alături de Iacob și Constantin Florescu, Simona Mihăescu, Oana Albu, Radu Zetu, Avram Birău, Iulian Bălțătescu.

Durata 1h 45m.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel