Traian Băsescu și Cătălin Voicu. Asemănări și deosebiri

val-vilcu
val-vilcu

După ce a constatat, în cursul săptămânii, că lui Băsescu nu-i pasă de lege sau democrație, Cristian Tudor Popescu se întoarce, în week-end. Problema care îl frământă e următoarea: ” de ce dacă cineva nu exclude posibilitatea să existe procurori DNA care pur şi simplu îşi fac meseria după capul lor fără niciun fel de unde, e catalogat pe loc drept băsist nenorocit?”. Cu alte cuvinte, nu ar fi exclus ca procurorii DNA Cluj să fie niște profesioniști care acționează strict în litera legii, săltându-l pe Apostu. Un fel de Robocop-i care nu țin cont de indicații, famelie și renumerația redusă cu 15 la sută.

N-aș vrea să creadă Dan Turturică sau Andreea Pora că-i fac băsiști nenorociți, așa că îmi cer scuze anticipat dacă ei vor lua articolul acesta ca pe o critică. Nu vreau să-i contrazic pe susținătorii actualului regim, ci doar să îi ofer o altă problemă dlui Popescu.

Profesionalismul DNA nu se discută, se reflectă în rezultate: arestarea lui Popoviciu, liber și lăudat de președinte până în ziua de azi, arestările și eliberările lui Vântu, cazul Becali, recent finalizat în Justiție… și câte altele.  Sper să nu fiu făcut ponto-antonescian nenorocit dacă mă îndoiesc, totuși, că procurorii nu acționează la ordin/cu voie de la stăpânire.

 Dacă procurorii acționează doar din imbold profesional, de unde știa dl. Băsescu că urmează arestări în vamă și că vor urma arestări în primării, mă întreb eu? E posibil să se fi lăudat, să fi mers la cacealma, și nu să fi dat un ordin. Nu știa, deci, dar a vrut să arate lumii că el face jocurile. Parcă așa au spus și apărătorii lui Cătălin Voicu. Că era un grandoman care se dădea mare, în cârciumă.

Iată, deci, problema pentru CT Popescu: citiți afirmațiile de mai jos! Descoperiți asemănări și deosebiri:

Cătălin Voicu, la Select: Da, am Poliţia, vreau să-l arestez pe Onţanu, vreau să-i fac dosare lu' Oprea, credeam că poate vine de la... de la... de jos dosaru', sus merge şnur! Pentru că eu sunt singuru' personaj care am tot... toată cane... conexiunea în mână”.

Traian Băsescu, la Bruxelles: România duce o luptă constantă de combatere a corupţiei. În ultimii 5 ani au fost arestaţi şi s-au făcut rechizitorii pentru 51 de vameşi, au fost arestati şi s-au facut rechizitorii pentru 250 de poliţisti de frontieră. Acţiunile de intronare a legii în frontieră nu se opresc aici şi merg mai departe, veţi avea o cazia să urmăriti ce se va întâmpla undeva în luna februarie".

 Traian Băsescu, la TVR: „Mai sunt şi alţii şi vă asigur că nu îi iartă nimeni. Sunt destui. Nu numai de la PDL. E vorba în mod deosebit de administraţia locală”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel