TNB vă aşteaptă cu comedii spumoase şi muzică

Ilinca Goia în Micul Infern
Ilinca Goia în Micul Infern

“Micul infern”


Duminică 25 iunie, la ora 19:00, la Sala Studio, puteţi viziona spectacolul cu piesa dramaturgului Mircea Ștefănescu, în regia lui Mircea Cornișteanu, care semnează şi ilustrație muzicală.

O comedie despre iadul conjugal, așa cum numim, cei mai mulți dintre noi, instituția matrimonială, un spectacol care propune publicului contemporan - pentru care o căsnicie de peste patru decenii poate părea curată utopie -un elogiu al vieții de familie.

Un text la fel de actual azi, ca la data scrierii lui, în 1948, prin măiestria construcției și a dialogului, prin hazul și ironia replicilor, Micul Infern este o veritabilă comedie umană. O piesă la care vom afla dacă povara jugului conjugal se suportă mai ușor în trei și dacă micul infern al căsniciei se poate transforma în Paradis.

(w670) Liviu Luca

Liviu Lucaci şi Ilinca Goia în Micul Infern

“Distribuţia se pliază pe conceptul regizoral şi îl serveşte remarcabil. Pentru că atât rolurile cheie, cât şi cele secundare sunt ireproşabil interpretate. (...) Ileana Stana Ionescu ... Actriţa deţine mijloace magice de expresie aplicate personajului, ce pare o bătrânică aparent inocentă, dar care spionează fiecare manifestare din familie şi o comentează prin nuanţarea sensului comic al replicii. Se fereşte de orice exagerare revuistică pentru a scoate personajul în prim plan şi susţine continuu relaţionarea cu partenerii, astfel realizează un rol de zile mari. (...) Micul infern va câştiga şi de astă dată pariul cu Marele Public, oferind un spectacol de comedie longeviv pentru că beneficiază şi de o distribuţie de elită căreia regizorul i-a speculat harul pentru o comedie de calitate", apreciază critical de teatru Ileana Lucaciu.

În distribuţie: Ileana Stana Ionescu/ Rodica Popescu Bitănescu, Ilinca Goia, Liviu Lucaci, Marius Rizea, Dragoş Stemate, Fulvia Folosea, Daniel Badale

(w670) Cinci feme

“Cinci femei de tranziţie”


Tot duminică, la ora 20:00, la Sala Atelier comedia spumoasă a Rodici Popescu Bitănescu, Cinci femei de tranziţie.

Cinci remarcabile actriţe ne descoperă cu har, haz şi sensibilitate, tipologia feminină de ieri, de azi şi de mâine: femeia de tranziţie.

Dialoguri simple şi adevărate, conflicte omeneşti, întrebări existenţiale şi destăinuri tulburătoare, ca între prietene, la o şuetă. Un evantai multicolor de stări şi sentimente, într-un party al revelaţiilor.

Taine, frustrări, suferinţe ni se dezvăluie treptat, în timpul unei petreceri prilejuite de ziua de naştere a gazdei, la care un păhărel de pălincă „dezleagă” limbile şi îndeamnă la mărturisiri, unele triste, altele purtând o încărcătură de umor amar.

(w670) Cinci rema

Cinci remarcabile actriţe în piesa Rodicăi Popescu Bitănescu

„Atât gazda cât şi invitatele sale atacă, în replici acide, cam tot ce stârneşte comentarii critice în ultima vreme: succesul în afaceri al şmecherilor, cameleonismul politicienilor, insuportabila vulgaritate promovată în mass-media, decăderea învăţământului, standardizarea ţinutei şi a limbajului după model american (prin contrast cu anii ’50, când modelul era rusesc). (...) Adevărurile dure revelate în duelul verbal nu sunt însă rostite cu acea jubilaţie a catastrofei, de care suferă unii contemporani de-ai noştri. Finalul lasă loc pentru speranţă şi pentru reconciliere, ceea ce face să crească şarmul piesei în faţa spectatorilor", scrie criticul Dana Duma.

Regie: Rodica Popescu Bitănescu

Costume: Zina Dumitrescu. Decor: Ioan Diana

Cu Rodica Popescu Bitănescu,  Giliola Motoi/ Liliana Hodorogea, Magdalena Cernat, Vivian Alivizache, Iuliana Călinescu /Tania Popa.

(w670) Aurelian T

“Unplugged - Aurelian Temișan & Special Guests”


Luni, 26 iunie, la ora 20:00, la Sala Studio, un concert de excepție al lui Aurelian Temişan. Pe lângă invitați precum, Gabriel Cotabiță și Cornel Ilie de la Vunk, două dintre cele mai bune voci feminine vor fi alături de juratul de la Te cunosc de undeva.

În urma succesului pe care l-a avut cu concertul Unplugged organizat pe data de 20 martie la TNB, dar și al conceptului unic de show în peisajul muzicii din România, Aurelian Temișan revine cu forțe noi și cu alte surprize. Artistul pune la cale un nou concert – de suflet pentru suflet – și le dă întâlnire tuturor iubitorilor muzicii sale, tot la TNB. Invitații speciali ai lui Temi sunt, ca și pe 20 aprilie, Gabriel Cotabiță și Cornel Ilie de la Vunk, dar noutatea este că băieților li se vor alătura și două dintre cele mai bune voci feminine de la noi precum Paula Seling și Nico!


(w670) Paula Seli

Paula Seling


(w670) Gabriel Co

Gabriel Cotabiţă

“Concertul Unplugged organizat pe 20 martie la TNB s-a bucurat de un real succes, astfel încât ne-am gândit să refacem show-ul de zile mari tot la TNB, de această dată pe 26 iunie, acolo unde îi aștept pe toți iubitorii muzicii mele! Este un concert de suflet pentru suflet, așa cum ușor ușor am început să-mi obișnuiesc ascultătorii. Sunt bucuros să constat că așteptarea a meritat efortul, acest concept care se pare că se bucură de un culoar extrem de bun în peisajul concertelor din România prinde aripi! Este al doilea concert Unplugged al meu, îl fac cu o mai mare așezare în scenă, o mai mare credibilitate, ca dovadă că pe lângă cei trei invitați de excepție pe care i-am avut pe 20 martie și care vor fi alături de mine pe scenă și pe 26 iunie, mai precis Gabriel Cotabiță, Cornel Ilie (Vunk) mi se vor alătura și două prietene noi, precum Paula Seling și Nico. Vă aștept cu drag să ne fiți alături!”, a declarat Aurelian Temișan.

(w670) Nico

Nico

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel