TM2023: Evenimentele săptămânii / Timișoara, Capitală Europeană a Culturii

Iată care sunt cele mai importante evenimente din cadrul Programului Cultural TM2023, care au loc în această săptămână.

 

BROS, un spectacol de Romeo Castellucci

31 martie, ora 20
Teatrul Național Timișoara, str. Mărășești

Ce este Bros? Cine este Bros? Guvernat de imaginea și spiritul lui Beckett, experimentul BROS pune în discuție noțiuni esențiale: liberul arbitru, libertatea individuală, natura „grupului”, anihilarea gândirii, supunerea. Și, de asemenea, funcția teatrului, ca „organ de văz” al lumii, al civilizației, al societății. Comedia și tragedia sunt cele două fețe ale aceleiași monezi. Spectacolul și viața coincid. Rolurile nu mai trebuie pregătite. Nu există improvizație, ci doar abisul unui prezent absolut. Limbajul înseamnă comandă, înseamnă poruncă. Actanții sunt recrutați prin apel public, nu și-au învățat rolurile. Le învață în timp ce le execută. Au semnat un pact, declarând că vor respecta cu strictețe comenzile. 

Spectacolul lui Romeo Castellucci deschide Anotimpurile FEST - FDR, eveniment al Teatrului Național Timișoara, care va aduce în Capitala Culturală Europeană, pe toată durata anului, mai multe surprize.

Analog Mania XI International Festival

1 aprilie, ora 16
Casa Tineretului, str. Arieș

Festivalul Analog Mania este dedicat artei și tehnicii analogice în fotografie, film și sunet.  Organizatorii propun o tematică largă ce ține de „mania obiectului“ în domenii diferite precum: tipografie, ceasuri, instrumente, jocuri, grafică, meșteșuguri. Timp de o lună, în aprilie, curioșii sunt așteptați la expoziții, proiecții-concert, workshop-uri, performance și dezbateri, totul, într-o mare sărbătoare a renașterii analogice.

Evenimentul este organizat de Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT), în parteneriat cu Ambulanța Culturală și Emil Kindlein.


Cargo Berlin - Timișoara: A documentary truck ride

31 martie, ora 19
stația de autobuz Punctele Cardinale

Un spectacol de teatru în mișcare, un camion reconvertit și povești de viață desfășurate în doi metri pătrați. Pe scurt, Cargo Berlin - Timișoara. În centrul atenției este un trailer modificat, cu 46 de locuri destinate publicului, în care răsună poveștile a doi șoferi de camion. Spectacolul te invită să fii în mijlocul poveștilor celor doi, dar și al provocărilor pe care le întâmpină transportatorii de marfă pe trasee.

Traseul va include staționarea în anumite puncte cheie, precum rampe de manipulare a mărfurilor, depozite, puncte de control și multe altele. Spectacolul este o coproducție Rimini Protokoll - Teatrul Basca și se va juca de mai multe ori, până în 27 mai. 

Citiți continuarea pe Spectacola.ro - https://www.spectacola.ro/tm2023-evenimentele-saptamanii-timisoara-capitala-europeana-a-culturii_27877.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel