“Testament”, un spectacol din suflet pentru suflet

Astăzi, de la ora 19.00, la Teatrul de Artă București, are loc spectacolul ”TESTAMENT” în regia lui Radu Popescu.

Ce faci dacă un prieten bun vrea să se sinucidă? Cum îl ajuți? E posibilă o relație de dragoste între persoane care au credințe opuse despre viață și moarte? Despre Dumnezeu? Ce ne așteaptă Dincolo? Avem răspunsurile dinainte pregătite?

Când o tânără avocată debutantă cunoaște și se împrietenește cu o IT-istă nonconformistă, ascunzând un trecut trist, toate aceste problematici ies treptat la iveală.

Realizatorii spectacolului și-au pus în mod repetat aceste întrebări extrem de actuale în contextul societății românești contemporane, dar sperăm ca spectatorii acestei căutări să găsească propriul răspuns, conform cu setul lor de valori și credințe.

Spectacol de teatru despre suflet, făcut cu suflet. Profund și menit să te pună pe gânduri.

 

(w670) 

 

O declaratie contra superficialității în teatru. Acest spectacol este despre lucruri și gânduri importante cu care ne putem întâlni în viață. Nu este vreo comedie spumoasă, ”extraordinară”, ”senzațională”, chiar dacă se zâmbește pe alocuri. Nu este vreun divertisment facil. Nu este cu vedete, nu are un decor fabulos.
Dar este o experiență care te poate schimba sau măcar pune pe gânduri. Un spectacol care te urmărește după ce ieși din sală, așa cum ar trebui să fie toate spectacolele de teatru. Cred că teatrul nu trebuie să fie o poleială confortabilă, ci o experiență memorabilă. Pentru că timpul vieții noastre este măsurat și clepsidra acestuia nu se mai întoarce. 

"Este între textele pentru scenă scrise de mine poate cel mai drag, cel mai important - datorită încărcăturii afective personale care m-a făcut să îl aștern pe hârtie. Și chiar sunt convins, acum, când există o a treia versiune scenică și după ce am primit de la spectatori multe feedbackuri emoționante - că este o poveste extrem de reușită, care poate avea un impact puternic asupra audienței”, spune regizorul Radu Popescu.

Despre ce e Testament?

"Este despre cum trecem - sau nu - peste pierderea cuiva drag.
Este despre cum propriile convingeri indiferent care ar fi acestea, ne pot influența parcursul în viață dar și destinul celor din jurul nostru."

Care e mesajul pentru public al piesei?

"Mi-aș dori ca mesajul să și-l extragă fiecare în funcție de propriile convingeri și propria filosofie de viață. Deși mi-aș dori ca tocmai aceste convingeri să fie puțin zguduite de vizionarea spectacolului. Ceea ce, spre marea mea bucurie, chiar s-a întâmplat, după cum mi s-a povestit de către o parte din spectatori.
Ce nu mi-aș dori - ca oamenii să ne judece sau să judece povestea conform unor prejudecăți. Să vină cu inima deschisă la teatru. Noi am realizat un spectacol cu toată convingerea și cu tot ce am avut mai bun, și sperăm ca munca noastră să fie primită în același fel." - Radu Popescu, regizorul și dramaturgul spectacolului

Distribuția

Cu: Ana Sorina Corneanu, Mihaela Popa

Scenografie: Marian Văsii

Muzică: Alexandru Suciu

Multimedia: B4 (Bogdan Benea, Dragoș Mazo, Vlad Gheorghe, Bogdan Nedelcu)

Regia: Radu Popescu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel