Întâlnire cu importanţi reprezentanţi ai dramaturgiei internaţionale, la Nottara

Ada Navrot și Dani Popescu în Iubirea la oameni
Ada Navrot și Dani Popescu în Iubirea la oameni

Teatrul Nottara organizează miercuri, 22 februarie 2017, după premiera spectacolului Iubirea la oameni de Dmitri Bogoslavski (ora 19:30), o întâlnire cu spectatorii şi oameni din lumea teatrului, la care invitaţi speciali sunt Dmitri Bogoslavski (autorul piesei Iubirea la oameni), Iaroslava Pulinivici (autoarea piesei Somnambulism, a cărei montare va avea premiera la Nottara pe 23 februarie), şi Oleg Loevski, iniţiatorul Laboratorului de Teatru DENS, un proiect inedit, care a fost adus în România de Teatrul Nottara în vara anului 2016.  

Printre subiectele de discuţie vor fi: dramaturgia contemporană, impresiile celor doi autori despre montările pieselor proprii în altă limbă şi conceptul din spatele Laboratorul de Teatru DENS, care va avea o nouă ediţie la Teatrul Nottara în acest an. De altfel, în cadrul întâlnirii, vor fi anunţate, în premieră, titlurile celor trei piese care vor face parte din laborator în următoarea ediţie, dedicată dramaturgiei clasice româneşti.


Ion Grosu în Somnambulism. Foto: Ciprian Duica

 

Laboratorul de Teatru DENS este un mini-festival, iniţiat de Oleg Loevski, regizor şi producător de teatru din Rusia, în cadrul căruia se pun în scenă, contra cronometru şi în condiţii improvizate, trei spectacole. La final spectatorii, aceiaşi pentru toate cele trei reprezentaţii, votează ce producţie doresc să intre în repertoriul teatrului în stagiunea următoare. Succesul la public din ediţia anterioară a făcut ca toate cele trei spectacole să se monteze la Nottara în 2017. Primul dintre ele este Iubirea la oameni, iar celelalte două (Burlaci şi burlăciţe de Hanoch Levin, regia: Alessandra Giuntini şi Opt femei de Robert Thomas, regia: Andreas Merz Raykov) vor avea premiera în primăvara acestui an.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel