EXCLUSIV  TEATRUL METROPOLIS, 10 ani. Ivaşcu: Ziua debutului a fost senzaţională - VIDEO

Teatrul Metropolis a luat fiinţă la data de 1 ianuarie 2007, la iniţiativa actorilor George Ivaşcu şi Romeo Pop. Pe 1 noiembrie 2007, a avut loc lansarea oficială, anul acesta împlinindu-se zece ani. George Ivaşcu, într-un interviu acordat DC News, a vorbit despre ziua debutului.

„Ziua debutului a fost absolut senzaţională. Acum zece ani, când s-a înfiinţat Teatrul Metropolis, am avut onoarea de a se alătura acestui demers, maestrul Radu Beligan, care a şi devenit directorul onorific al Teatrului. A tăiat panglica împreună cu mine. Pot să vă spun că, de asemenea, primul spectacol care a fost jucat în Teatrul Metropolis a fost Peşte cu mazăre cu regretata actriţă Olga Tudorache. Acum, după zece ani, am prilejul să-i mulţumesc, sala mare se numeşte Sala Olga Tudorache”, a spus George Ivaşcu.

Revenind la ziua debutului, „a fost foarte frumos, pentru că eram total inocent. Nici nu veniseră uşile de la intrare şi am stat o noapte întreagă şi am tapat, dacă o să vedeţi imaginile, cu nişte perdeluţe frumoase ca să putem tăia panglica, pentru că asta era hotărârea de Consiliu, pe 1 noiembrie se înfiinţează Teatrul Metropolis. Iată că a fost un teatru deschis de la început. De aceea mi-a venit în glumă sloganul: un teatru deschis cu sala închisă. Lucru care, în aceşti zece ani, s-a şi adeverit”, a declarat George Ivaşcu.

„Aici este farmecul"

„Nu a fost deloc uşor, recunosc, dar a merit. (...) Astăzi, au ajuns să joace peste 292 de actori, de la cei mai tineri, până la cei cu notoritate. Aici este farmecul, este exact ca la film. Regizorul îşi construieşte în mod ideal distribuţia. (...) Există flexibilitate în ceea ce priveşte castingul deschis, în primul rând, apropo de transparenţă, şi mai ales şansa de a-ţi face o distribuţie ideală”, a spus directorul Teatrului Metropolis.

Întrebat dacă poate oferi nume de actori tineri despre care se va vorbi peste ani, a oferit următorul răspuns: „Sunt foarte mulţi. (...) Am avut aproape 68% actori tineri. De aceea, nu o să nominalizez neapărat pe cineva, pentru a nu fi nedrept cu altcineva. Sunt foarte mulţi. Dacă au intrat, deja au un credit. E ca la bancă, creditul este oferit. Rămâne acum doar relaţia firească pe care trebuie să o ai cu publicul, este o altă preocupare a mea." 

150 de spectatori fondatori

„Cei care iubesc teatrul vin în mod frecvent şi pe ei mă bazez ca pe nişte prieteni. Când s-au împlinit cinci ani de zile, ca să povestesc din istorie, am făcut cei 150 de spectatori fondatori. E un domn din Câmpina care cumpără în mod curent, să zicem, 50 de locuri şi împreună cu prietenii din Cumpăna vin cu autocarul. Este o doamnă care ne-a reclamat, acum câtva timp, că luna aceasta n-a prins decât 125 de locuri”, a povestit George Ivaşcu în cadrul interviului.

Răspunsul complet, în filmarea de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel