Teatrul Masca, spectacol pentru skatepark-uri: ”JILAVA, am ars un bloc”

Teatrul Masca anunță premiera unui spectacol outdoor-site specific: JILAVA – Am ars un bloc

 

JILAVA – Am ars un bloc,  este un spectacol creat pentru a fi jucat în skatepark-urile bucureștene și pornește de la cazul adolescenților care au incendiat anul trecut un bloc din Constanța. Prin intermediul căștilor audio de tip silent disco, pe care publicul le primește și în care va auzi întreaga coloană sonoră a spectacolului, spectatorii sunt invitați să descopere spectacolul, nu numai prin ceea ce văd ci și prin componenta audio.

Spectacolul vorbește despre adolescenți și despre mecanismele psihologice pe care orice situație de criză le poate naște în rândul acestora. Întrebărilor pe care ei și le pun: Cine este de vină? Cine este cu adevărat de vină? Cine plătește? li se adaugă întrebarea esențială pe care ne-o punem noi, adulții: Au tinerii destule repere morale primite de la familie sau de la societate pentru a înfrunta o posibilă tragedie? Cum se traduce la vârsta lor și în jargonul lor cuvântul acesta – tragedie?

Constituind o premieră și pentru lumea teatrală din România – fiind primul spectacol de teatru jucat într-un skatepark -  acesta îmbină elemente specifice de coregrafie și sound design pentru a transforma skatepark-ul într-o lume posibilă, o variantă coerentă a unei realități care s-a întâmplat și se mai poate întâmpla.

Primele spectacole au loc în 25 și 26 iunie, de la ora 19.00, în Skatepark Tineretului. Accesul la spectacol este gratuit – în limita locurilor disponibile – și se face pe baza unei rezervări pe: http://www.masca.ro/teatru/jilava-am-ars-un-bloc/. Pentru desfășurarea în timp util a formalităților tehnice care țin de vizionarea spectacolului (predarea căștilor audio și instructajul privind utilizarea acestora) vă rugăm să fiți prezenți cu 15 minute înainte de ora începerii spectacolului.

În spectacol joacă actorii, Petru Marginean, Cristina Panait, Bianca Temneanu, iar Ioana Păun semnează regia. Poetry: Cătălina Stanislav, coregrafia: Simona Dabija. Costumele sunt realizate de  Veronica Nojac & Robert Antoniac. Foto: Răzvan Leucea, skateboard guru: Mario Georgescu.

Teatrul Masca, înființat în 1990, este singurul teatru din România cu o stagiune permanentă de exterior. Spectacolele din stagiunea outdoor fac parte dintr-un proiect socio-cultural amplu care are ca principal scop facilitarea accesului publicului la actul cultural, Teatrul Masca fiind promotorul teatrului de stradă în România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel