Teatrul Evreiesc, scandal Pricopi- Morgenstern. Victor Ioan Frunză: Atac ignobil

Maia Morgenstern a fost târâtă într-un scandal dâmbovițean după acuzațiile unei actrițe de la Teatrul evreiesc, Monia Pricopi. Actori și regizori de forță o susțin public pe Morgenstern, considerând că atacul lansat de colega sa este doar un act de mânjire a imaginii marii actrițe, într-un moment ales strategic. 

Regizorul Victor Ioan Frunză, cel mai bun director de scenă al momentului, a dat o replică dură pe Facebook, precizând și care este miza disputei: ”Actrița Monia Pricopi lansează un atac ignobil la adresa doamnei Maia Morgenstern. Este evident că urmărește macularea imaginii fostei directoare cu trei zile înainte de concursul pentru ocuparea postului de director al TES, la care s-au înscris domnul Erwin Simsensohn și doamna Maia Morgenstern. Teatrul evreiesc de stat este o instituție fundamentală pentru comunitatea evreiască din România dar este importantă, în egală măsură, și pentru cultura românească. Iar astfel de mijloace nu ajută în câștigarea postului.”

[citeste si]

Monia Pricopi i-a răspuns: ”Aceasta este postare de acum 12 ore. Nu o facusem publica, crezand ca domnul Victor Ioan Frunza are nevoie sa se informeze, inainte de a cataloga un om. Asta am scris pe avizierul electronic... si pentru asta Doamna Manager, care in articol spune ca nu are nimic de-a face cu proiectul cu RATB-ul, a considerat ca merit sa fiu data in judecata. Imi pare nespus de rau, domnule Victor Ioan Frunza, ca puteti sa ma etichetati, fara ca macar sa stiti realitatea. Nu am lucrat niciodata cu Simsenzon, daca asa s-o fi scriind, nu am amicitii cu el. Dar situatia din teatru a devenit insuportabila. Ma asociati cu cineva bazandu-va pe ce? Postarea asta nu este publica, deocamdata. Am incercat, cu tot respectul pe care vi-l port, sa va arat si cealata parte a medaliei.”

Actrița a publicat două capturi foto: 

(w670)

(w670)

Scandalul a început după ce Maia Morgenstern a fost reclamată la Gabriela Firea de către Monia Pricopi, care o acuză că a transformat Teatrul Evreiesc în afacere de familie, că Teatrul Evreiesc a devenit un mediu ostil și că actorii au fost puși să joacă în spectacole îndoielnice, precum cel din RATB. În replică, Maia Morgenstern a afirmat că este o încercare de mânjire a imaginii. 

”Maia Morgenstern are tot respectul meu”

Actrița Oana Pellea a reacționat și ea pe Facebook: ”Atacul ce se desfasoara impotriva Maia Morgenstern nu face cinste nimanui. Maia Morgenstern este o valoare de necontestat. Iar despre ce a facut ca director interimar... daca ar fi doar de aminitit: renovarea Teatrului Evereiesc sau numarul mare de spectacole jucate de trupa acestui teatru, numarul mare de spectatori si succesul acestui teatru sau turneele efectuate sau cum trupa teatrului si Maia au jucat in ploaie si frig cand nu aveau scena... Maia Morgenstern are tot respectul meu.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel