EXCLUSIV  Teatrul Evreiesc, gestul lui Oprescu. Maia Morgenstern: N-am să uit - VIDEO

Rodica Mitu / 10 feb 2018 / 19:41 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Maia Morgenstern a discutat, la DC News, despre Teatrul Evreiesc de Stat și un moment pe care nu îl va uita niciodată.

„Acesta este un subiect complicat. Clădirea a fost retrocedată. Nu o să intru eu într-o discuție de acte și pe jurisprudență, pentru că nu sunt specialist, dar clădirea a fost retrocedată. Este proprietatea, acum, a Fundației Caritatea, care a semnat documente pe un număr mare de ani, în sistem comodat cu Primăria Municipiului București", a precizat Maia Morgenstern.

„Eu nu am să uit"

„De altfel, un lucru ce se cuvine a fi menționat și nu trecut cu vederea, eu cel puțin n-am să uit, pentru că era cazul să se întâmple, și anume restaurarea Teatrului. E vorba de un monument istoric. (...) Clădirea a fost restaurată, reabilitată. Ne desfășurăm în continuare activitatea în clădirea Teatrului Evreiesc de Stat grație Primăriei Municipiului București, lucru ce trebuie menționat. Pe vremea aceea era primar domnul doctor Sorin Oprescu. Eu n-am să evit să spun mulțumesc pentru decizia pe care a luat-o. Lucrurile erau complicate, sunt complicate. Repet, nu o să intru eu într-o discuție despre acte", a mai spus Maia Morgenstern.

De asemenea, actrița a declarat că era cazul unei reabilitări. „Ne-am bucurat de sprijinul, înțelegerea, solidaritatea și buna voință a colegilor, directorilor de teatre, de instituții publice. Trebuie să mulțumesc domnului director Ioan Cristescu. Ne-a oferit spațiu, oportunitatea de a desfășura proiecte", a mai spus, în cadrul interviului, Maia Morgenstern.

[citeste si]  

Răspunsul complet, în filmarea de mai jos:

Interviul integral poate fi urmărit AICI.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25