Teatrul Evreiesc de Stat din Bucureşti, în Polonia cu spectacolul Varşovia: Ghid Turistic

Magdalena Popa Buluc / 31 aug 2017 / 10:30 Salveaza PDF Comentarii
Maia Morgenstern
Descriere foto: Maia Morgenstern

Teatrul Evreiesc de Stat din Bucureşti participă cu spectacolul Varşovia: Ghid Turistic la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului Culturii Evreieşti „Varşovia lui Singer”, care are loc în capitala poloneză în perioada 26 august - 3 septembrie 2017.

Spectacolul, care va fi prezentat cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Varşovia, va avea loc în data de 31 august, la Teatrul Kwadrat, şi va propune publicului polonez o montare de excepţie a textului lui Hillel Mittelpunkt, în viziunea regizorului Eugen Gyemant. Din distribuţia remarcabilă fac parte: Maia Morgenstern, Claudiu Istodor, Rudi Rosenfeld, Natalie Ester şi Viorica Bantaş.


(w670) Claudiu Is

Claudiu Istodor şi Natalie Ester


În cuvintele autorului, piesa Varşovia: Ghid Turistic spune povestea „unei mame şi a fiului ei, ce călătoresc la Varşovia, pentru a încerca să obţină o clădire care a aparţinut familiei lor înainte de cel de-al Doilea Război Mondial. Călătoria lor dezvăluie conflictul între generaţii, relaţiile lor cu tatăl care a murit cu ani în urmă şi „lecţia” Holocaustului, atât pentru generaţia care l-a trăit, dar şi pentru generaţia mai tânără, care a simţit această experienţă îngrozitoare în copilărie. Varşovia din piesă este doar o fabulă. Ar fi putut fi, la fel de bine, Bucureşti sau Budapesta. Varşovia este trecutul pe care părinţii noştri îl poartă cu ei. Un trecut dificil, pe care ei nu vor fi în stare să îl uite, şi totuşi un loc de care, surprinzător, le este dor.”

 

(w670) Rudi Rosen

Rudi Rosenfeld alături de Maia Morgenstern

 

Institutul Cultural Român de la Varşovia este un partener de tradiţie al importantei manifestări culturale, sprijinind participarea, la ediţiile trecute ale Festivalului, a altor spectacole valoroase din repertoriul Teatrului Evreiesc de Stat din Bucureşti, precum Teibale şi demonul ei (2011), Yentl (2013) sau Astă seară: Lola Blau (2014).Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26