Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Teatru în aer liber, ÎNCHIS. Actrița Iuliana Călinescu, despre culisele deciziei: Ce s-a întâmplat e fără precedent

Din cauza exploziei numărului de cazuri Covid-19, „s-a pus lacăt” și pe Teatrul Regal din București, care trebuia să desfășoare zeci de proiecte în aer liber. Iuliana Călinescu a vorbit pentru DC News despre acest subiect. 

Teatrul Regal din București, un concept al Anei Haralambie, se închide din cauza situației epidemiologice. Actrița Iuliana Călinescu, cea care a dat o mână de ajutor în acest proiect, ne-a explicat ce s-a întâmplat „în culise”.

„Eu cu Ana Haralambie am încercat să deschidem această terasă de la Teatrul Regal și ni s-a părut o idee foarte bună să le dăm o mână de ajutor actorilor. Noi muncim de vreo două săptămâni. Aveam în jur de 40-50 de proiecte care se puteau derula pe perioada de vară, august-septembrie. Ne-am pus mari speranțe că o să ajutăm actorii, asta a fost și ideea”, a spus Iuliana Călinescu pentru DC News.

Actrița a precizat că proiectul a fost oprit din cauza raportărilor din ultimele zile privind cazurile de Covid-19. Siguranța populației primează, spune Iuliana Călinescu.

„Îmi pare rău, dar este puțin periculos și atunci nu vrem să punem oamenii în pericol. Am văzut, în ultimele zile, explozia cazurilor și cum eu stau în casă de cinci luni, mă gândesc că nici oamenii nu vor să iasă. Așa că am oprit acest proiect, din păcate. Aveam un feedback foarte bun, toți actorii voiau să joace, erau chiar fericiți că cineva a luat o inițiativă de genul ăsta, dar situația nu ne permite. Siguranța populației e mai importantă decât niște piese de teatru. Stăm acasă cuminți, cum stau și eu de cinci luni”, ne-a declarat actrița.

Proiectul nu a fost menit să aducă bani grei cuiva, ba din contră, au fost luate în calcul pierderi financiare.

„Nu judec pe nimeni, fiecare e pe barba lui, însă afectează. Îmi pare foarte rău de acest proiect pentru că nu l-am pus în aplicare, dar siguranța populației e mai importantă. Nimeni nu câștiga să se îmbogățească, era doar o ieșire și pentru spectatori, și pentru actori. Mulți sunt dornici să joace și nu pentru bani”, a continuat Iuliana Călinescu.

Actorii au fost încântați de ceea ce au pus la cale Ana Haralambie și Iuliana Călinescu, dar riscul este prea mare acum. 

„A fost o decizie corectă, suntem triste, dar asta e situația. Am încercat să facem ceva benefic pentru actori, să iasă din casă, să fie în siguranță. Acolo erau în siguranță, dar ce s-a întâmplat în ultimele zile, cu atâtea explozii... riscul e destul de mare. Și mie mi-ar fi frică să mă duc! Este o situație fără precedent, un an compromis din toate punctele de vedere. Nu avem ce să facem, trebuie să ne conformăm pentru siguranța oamenilor. Vin oameni și Doamne ferește, dacă se întâmplă ceva, o să trăiesc cu ideea că din cauza mea s-a întâmplat ceva. La fel și Ana. Am considerat că e mai bine să încheiem ceva ce poate să devină altceva”, ne-a mai spus Iuliana Călinescu. 

„Actorii erau fericiți că am luat această inițiativă, deschiși și încântați să vină și pe prețuri mai mici, așa de pandemie. Dar siguranța e mai importantă decât orice în momentul acesta, indiferent de orice nevoie financiară sau de a ieși, a performa”, a încheiat actrița.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel